Header Ads

Έρχονται 720 προσλήψεις σε ΟΣΥ, Μετρό και ΥΠΑ

Προσλήψεις 720 ατόμων θα κάνουν μέσα στο 2014 τρεις φορείς αρμοδιότητας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Τις επόμενες μέρες, αμέσως μετά το Πάσχα, αναμένεται ότι θα προχωρήσει η διαδικασία για την προκήρυξη 450 θέσεων εργασίας στην εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ.).



Η κρίσιμη έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που υπολείπονταν προκειμένου να γίνει η προκήρυξη των θέσεων δόθηκε και τις επόμενες μέρες αναμένεται το ΑΣΕΠ να προχωρήσει στη δημοσίευση των 450 θέσεων, 330 σε θέσεις οδηγών και 120 σε θέσεις τεχνητών. Η έγκριση από την πλευρά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ήδη δοθεί, οπότε δεν αναμένεται να υπάρξουν επιπλέον καθυστερήσεις στην διαδικασία.

Οι προσλήψεις θα καλύψουν κενά προσωπικού που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω αποχωρήσεων προσωπικού. Η σημαντική μείωση προσωπικού σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχει αναγκάσει την εταιρεία να αραιώσει σημαντικά την πυκνότητα των δρομολογίων της με αποτέλεσμα να πέφτει η ποιότητα εξυπηρέτησης και οι επιβάτες να διαμαρτύρονται.

Επιπλέον στις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης το τελευταίο διάστημα προστέθηκε και ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων της ΟΣΥ που απομακρύνθηκε από την εταιρεία μετά από ελέγχους που έγιναν και αποκάλυψαν ότι για την πρόσληψή τους είχαν χρησιμοποιήσει πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά.

Παράλληλα μέσα στη χρονιά θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη περίπου 200 ατόμων στο Μετρό και 70 ακόμη ατόμων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ειδικότερα στο Μετρό αναμένεται να προκηρυχθούν 200 θέσεις ηλεκτροδηγών, εκδοτών, ελεγκτών εισιτηρίων και τεχνικού προσωπικού οι οποίες θα αφορούν κυρίως υποψηφίους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κατά τις διαδικασίες πρόσληψης θα υπάρξει ενισχυμένη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους που είχαν απολυθεί από την εταιρεία το 2009.

Τέλος, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναμένεται να ενισχυθεί με 70 υπαλλήλους,που θα καλύψουν θέσεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Η ΥΠΑ έχει ζητήσει εδώ και καιρό τις προσλήψεις αυτές καθώς οι ανάγκες αυξάνονται, λόγω της αύξησης της αεροπορικής κίνησης αλλά και της μείωσης που έχει επέλθει στον αριθμό των ελεγκτών τα τελευταία χρόνια. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος οποιουδήποτε ΑΕΙ, να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, να διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ, καθώς και πιστοποιητικό υγείας Γ' κατηγορίας.
Από το Blogger.