Header Ads

Ανακοίνωση υποψηφιότητας του 20χρονου Γιώργου Βασιλειάδη με τον Ζαμανίδη

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες ,

Ονομάζομαι Γεώργιος Βασιλειάδης , γεννήθηκα το 1994 στην Πτολεμαΐδα και κατάγομαι από το Μεσόβουνο . Το Ιούνιο του 2012 αποφοίτησα από το 1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας και εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) το Σεπτέμβρη του 2012, κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων. Τόσο στα μαθητικά όσο και στα φοιτητικά μου χρόνια έδειξα έντονο ενδιαφέρον για τα πολιτικά δρώμενα . Στα μαθητικά μου χρόνια , το Μάρτιο του 2011 συμμετείχα ως έφηβος ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο , με το πρόγραμμα ‘’Euroscola’’ . Στα φοιτητικά μου χρόνια
, ασχολούμαι ενεργά με το Σύλλογο Φοιτητών Νομικής , καθώς και με προσομοιώσεις Βουλής των Ελλήνων ( Μοντέλο Βουλής Ελλήνων ), οι οποίες διεξήχθησαν το 2013 στη Θεσσαλονίκη και το 2014 στην Αθήνα. Μιλώ αγγλικά , γαλλικά και γερμανικά. Είμαι ιδρυτικό μέλος των ‘’Sons of Pericles’’-‘’Alexander the Great’’ του τμήματος των νέων A.H.E.P.A της Θεσσαλονίκης. Έχω συμμετάσχει , τέλος σε ποικίλες δράσεις με κοινωνικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο.
Αποφάσισα να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές του 2014 ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμος Εορδαίας με τον ανεξάρτητο συνδυασμό ‘’ Εορδαία Δήμος Πολιτών’’ και με επικεφαλής τον κ. Σάββα Ζαμανίδη και θα ήθελα να σας παραθέσω συνοπτικά τους λόγους που με ώθησαν σε αυτή την επιλογή . Αρχικά , θεωρώ πως η πολιτική είναι αυτό που δείχνει η ίδια η λέξη, δηλαδή κάτι που γίνεται για χάρη της πόλης και των πολιτών της . Ύψιστο καθήκον κάθε πολίτη είναι να ενδιαφέρεται για την πόλη και τους πολίτες του και για να γίνει αυτό πρέπει ο κάθε πολίτης είτε να συμμετέχει ως υποψήφιος προσπαθώντας να αλλάξει τα κακώς κείμενα είτε ψηφίζοντας όμως υπεύθυνα τους εκπροσώπους του .Εγώ επέλεξα το πρώτο γιατί θεωρώ αν θέλεις να αλλάξεις κάτι πραγματικά πρέπει να συμμετέχεις σε αυτό. Επιπλέον , είναι πολύ γόνιμο μία κοινωνία να πετύχει να θέλουν να ασχολούνται οι νέοι της με τα κοινά , γιατί πλέον ζούμε σε μία περίοδο που λόγω των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών η πολιτική(οι πολιτικοί) και η ενασχόληση με αυτήν απαξιώνονται και περιθωριοποιούνται , κάτι που πραγματικά μου δημιουργεί θλίψη . Είμαστε πολίτες και μάλιστα νέοι , πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας , να πάρουμε πρωτοβουλίες, να δραστηριοποιηθούμε, να αγωνιστούμε για ό,τι μας αξίζει , γιατί μόνο έτσι θα αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και θα αναβαθμίσουμε την κοινωνία μας . Είμαστε νέοι και κανείς δεν πρέπει να μας στερήσει τα όνειρα μας για έναν καλύτερο δήμο και εν γένει για μία καλύτερη κοινωνία. Τέλος , είναι λογικό όταν συμμετέχεις στην πολιτική να υπόσχεσαι κάποια έργα που θα προσπαθήσεις να φέρεις εις πέρας στο δήμο σου , αλλά δεν ανέχομαι να υπόσχεσαι τόσα πολλά για λόγους ψηφοθηρικούς που γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι δε δύνασαι ως δήμος να φέρεις εις πέρας . Νομίζω πως όλοι μας έχουμε ‘’μπουχτίσει’’ από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις , θέλουμε να δούμε πράξεις , θέλουμε να δούμε τις υποσχέσεις να παίρνουν σάρκα και οστά.
Ο Συνδυασμός στον οποίο συμμετέχω και εγώ προσωπικά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο του δήμου Εορδαίας θα προσπαθήσουμε να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες προεκλογικές δεσμεύσεις μας, πραγματικότητα. Δε θα αφήσουμε το δήμο μας στη στασιμότητα και στην αδράνεια , αλλά θα πραγματοποιηθούν έργα σε όλη τη διάρκεια της θητείας , και όχι μόνο προεκλογικά . Θα θέλαμε λοιπόν τη στήριξή σας για να εκπληρώσουμε τα σχέδιά μας, γιατί θέλουμε έναν δήμο ενεργό , αποτελεσματικό και πάντα δίπλα στον πολίτη. Έναν δήμο δραστήριο και όχι αδιάφορο και απλό παρατηρητή των εξελίξεων.
Γεώργιος Βασιλειάδης , φοιτητής Νομική Α.Π.Θ. , υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό ‘’Εορδαία Δήμος Πολιτών’’


Από το Blogger.