Header Ads

Πάνω από 2 εκ. οι ανασφάλιστοι στην Ελλάδα - «Καταφύγιο» οι Δήμοι

«Κανείς δε γνωρίζει πόσοι είναι ακριβώς οι ανασφάλιστοι στην Ελλάδα. Πιθανά, και με βάση τα τελευταία στοιχεία, να κυμανθούν μεταξύ των 1,9 και 2,4 εκ.». Αυτό έχει δηλώσει ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας ουσιαστικά για ένα τρομακτικό πρόβλημα, με τον αριθμό των ανασφάλιστων, που επισκέπτονται τα Κοινωνικά Ιατρεία & Φαρμακεία των Δήμων να αυξάνεται ραγδαία, αφού δε δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όπως «λένε» στο epoli.gr, Δήμαρχοι οι οποίοι έχουν αναπτύξει τέτοιες κοινωνικές δράσεις.


«Δεν προλαβαίνουμε να τους εξυπηρετήσουμε. Δυστυχώς, οι ιατροί που προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους δεν επαρκούν. Ξεκινήσαμε να λειτουργούμε ως αρωγοί και έχουμε "καταντήσει" κύριοι φορείς περίθαλψης...» τονίζει στο epoli.gr Δήμαρχος, ο οποίος συνεχίζει, «ξεκινήσαμε να εξυπηρετούμε 10 με 15, ημερησίως, και τώρα ο αριθμός αυτός έχει γίνει τριψήφιος!».

Άλλος Δήμαρχος επισημαίνει πως, ανασφάλιστοι πολίτες απευθύνονται καθημερινά στον Δήμο, προκειμένου να προμηθευτούν ένα σκεύασμα φαρμάκου. «Σοκαριστικό το γεγονός ότι, άνεργος, ένα πρωί, με περίμενε στα σκαλάκια του Δημαρχείου, προκειμένου να του δώσω φάρμακο για το άρρωστο παιδί του!».

Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος ότι, στους απόρους έρχονται να προστεθούν, τόσο οι 350.000 ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ οι οποίοι οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές και δε δικαιούνται κατά συνέπεια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όσο και οι 1.400.000 περίπου άνεργοι, οι οποίοι για να έχουν περίθαλψη, απαιτείται να έχουν συμπληρώσει 50 ένσημα εργασίας στο ΙΚΑ.


epoli.gr
Από το Blogger.