Header Ads

Ο κρόκος Κοζάνης και μια φιλοσοφία ολόκληρης ζωής

 Από το Εθνος
Με τον κρόκο Κοζάνης υπάρχει μια βασική αρχή που πρέπει να τηρείς: «η άριστη νοστιμιά προέρχεται από το λίγο», μας λέει ο κ. Πατσιούρας, και μοιάζει με φιλοσοφία ολόκληρης ζωής.


Ως πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης επί 15 χρόνια, έχει την ικανοποίηση να βλέπει τις πωλήσεις του «ελληνικού χρυσού» να αυξάνονται, και κυρίως τις εξαγωγές να εξαπλώνονται στον κόσμο, αφού «ο μισός μας τζίρος προέρχεται από εξαγωγές που εκτείνονται από την Κίνα έως τη Σαουδική Αραβία και την Αμερική».
Ο ΑΣΚΚ έχει τη συνολική ευθύνη της συγκέντρωσης, επεξεργασίας, τυποποίησης και διάθεσης του προϊόντος, εξασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα. Δημιουργικές ιδέες όπως τα ροφήματα με κρόκο γνωρίζουν επιτυχία, νέα προϊόντα ετοιμάζονται, ενώ «άμεσος στόχος μας είναι η λειτουργία ενός Μουσείου αφιερωμένο στον κρόκο Κοζάνης. Είναι κάτι που ο κόσμος μας το ζητάει πολύ καιρό και τώρα ελπίζουμε ότι το σχέδιο θα έχει πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο οκτάμηνο», καταλήγει ο κ. Πατσιούρας.
Από το Blogger.