Header Ads

Σπάρτακος: Επιστολή προς Δαμάσκο για δάνεια προσωπικού

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς : Δ/ΝΤΗ ΔΑΝΠΟ
κ. Γεώργιο Δαμάσκο Ημερ.: 31/1/2014

Θέμα: Δάνεια Προσωπικού

Κύριε Γενικέ


Με την παρούσα, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και δυσανασχέτηση μας σχετικά με την απαράδεκτη και προκλητική μονομερή απόφαση της ΓΔ/ΑΝΠΟ να αναστείλει την χορήγηση Δανείων στο Προσωπικό της ΔΕΗ Α.Ε.

Γνωρίζετε ότι η χορήγηση Δανείων στο Προσωπικό της ΔΕΗ θεσμοθετήθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ (αριθ. 264/23/11/72) ενώ η νέα απόφαση του Δ.Σ της (με αριθ. 174/1997), κυρώθηκε μεταξύ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και της Διοίκησης, στην ΕΣΣΕ των ετών 1999-2000.

Επιπρόσθετα γνωρίζετε ότι με τις ΕΣΣΕ 2003 και 2006 καθορίστηκε το προς διάθεση ποσό των Δανείων της Διοίκησης προς το Προσωπικό.

Τέλος με την ΕΣΣΕ 2012 γίνεται σαφή αναφορά ότι «για όσα δεν προβλέπονται στην παρούσα ΕΣΣΕ, ισχύουν ο κανονισμός και οι ΕΣΣΕ Προσωπικού ΔΕΗ όλων των προηγούμενων ετών κατά το μέτρο που δεν τροποποιούνται με την παρούσα ΕΣΣΕ».

Κατά συνέπεια η συγκεκριμένη μονομερής απόφασή σας, είναι προφανές πως αντίκειται και παραβιάζει τον Νόμο 1876/1990 "Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και άλλες διατάξεις", δημιουργώντας τεράστια προβλήματα.

Κύριε Γενικέ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σας καλεί:

ü να ανακαλέσετε άμεσα την απόφασή σας για αναστολή της χορήγησης των Δανείων στο Προσωπικό στο οποίο –μάλιστα- με την απόφαση. Αριθ. 134/29.05.2012 του Δ.Σ της ΔΕΗ Α.Ε, επεβλήθησαν τεράστιες μισθολογικές μειώσεις (απομυζώντας περαιτέρω τους εργαζόμενους) για τις οποίες, δε, επικαλείσθε ότι είναι νόμιμες αφού έχουν συμπεριληφθεί στην ΕΣΣΕ του 2012.

ü εντός της ερχόμενης εβδομάδας, σε συνάντηση για το εν λόγω σοβαρό ζήτημα, σε διαφορετική περίπτωση επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργειά του μηδέ εξαιρουμένων και των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Για το Σωματείο Παραγωγής

Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΔΕΗ Α.Ε



Ο Πρόεδρος Ο Γεν . Γραμματέας



Γιώργος Αδαμίδης Αθανάσιος Μάστορας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε κ. Αρθούρο Ζερβό
Αντιπρόεδρο & Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε κ. Κων/νο Δόλογλου
Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών ΔΕΗ Α.Ε κ Γεώργιο Αγγελόπουλο
Γενικό Διευθυντή Παραγωγής ΔΕΗ Α.Ε κ. Ιωάννη Κοπανάκη
Γενικό Διευθυντή Ορυχείων ΔΕΗ Α.Ε κ. Παναγιώτη Νικολακάκο
Γενικό Διευθυντή Εμπορίας ΔΕΗ Α.Ε κ. Λάζαρο Καραλάζο
Νομικό Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε κ. Αργύρη Οικονόμου
Εκπροσώπους Εργαζόμενων στο Δ.Σ της ΔΕΗ Α.Ε
Από το Blogger.