Header Ads

Ούτε οι καραμέλες είναι καραμέλες!

Οφείλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Άδωνι τον Γεωργιάδη, ο οποίος επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του για τη δημόσια την υγεία και όχι, όπως λένε διάφοροι εχθροί του λαού, την παροιμία μια ο Αντώνης δεν μπορεί μια ο Άδωνις πονεί.
Αφορμή για τα θερμά μου συγχαρητήρια είναι η απροθυμία του συζύγου της Ευγενίας της Μανωλίδου να επιτρέψει στα κακά Σούπερ Μάρκετ να πουλάνε τα φάρμακα που δεν χρειάζονται συνταγή και που η πώλησή τους είναι προνόμιο των καλών Φαρμακείων. Όπως, πολύ σωστά, είπε «τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα δεν είναι καραμέλες» και η πώλησή τους σε μέρη που οι πωλητές δεν φορούν μακριές άσπρες ποδιές επικίνδυνη. Όπως ήταν αναμενόμενο, κάποια ανόητα παπαγαλάκια του αμερικανοσιωνιστικονεοταξίτικου λόμπι παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο. Ευτυχώς οι υπόλοιποι ξέρουμε πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το να απλώσεις το χέρι και να πιάσεις μόνος σου αυτό που μέχρι τώρα έπιανε το χέρι κάποιου άλλου από τον οποίο το είχες ζητήσει. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν πάθει τράβηγμα ή έχουν χτυπήσει απλώνοντας το χέρι τους σε κάποιο ράφι του σούπερ του μάρκετ και ως εκ τούτου είναι ολοφάνερο πως ο Άδωνις ο Γεωργιάδης έχει για άλλη μια φορά δίκιο.

Επειδή μάλιστα κι εγώ νοιάζομαι για τη δημόσια υγεία, έχω να προτείνω και κάποιες αλλαγές που, νομίζω, ταιριάζουν στον τρόπο σκέψης του υπουργού και οπωσδήποτε προασπίζουν την υγεία των συμπολιτών μου. Θα ξεκινήσω λέγοντας πως, εκτός από τα φάρμακα, ούτε οι καραμέλες είναι καραμέλες, αφού και αυτές είναι επικίνδυνες για τη δημόσια την υγεία, καθώς δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που τις έχουν καταπιεί πριν τις λιώσουν και έχουν πνιγεί. Επίσης καραμέλες δεν είναι τα απορρυπαντικά, τα διάφορα καθαριστικά, τα αλκοολούχα ποτά, τα μαχαίρια και όλα τα άλλα προϊόντα τα οποία έχουν, κατά καιρούς, γίνει αιτία θανάτων εξαιτίας της απρόσεκτης χρήσης. Κατά συνέπεια όλα αυτά τα προϊόντα πρέπει να διατίθενται σε ειδικευμένα καταστήματα: Τα μαχαίρια να διατίθενται αποκλειστικά σε καταστήματα ειδών μαγειρικής, τα αλκοολούχα αποκλειστικά σε κάβες, τα καθαριστικά αποκλειστικά σε χημικά εργαστήρια και οι καραμέλες αποκλειστικά σε candyshop.

Κάποιοι πονηροί αντιδραστικοί μπορεί να ισχυριστούν πως η ανοησία των λίγων δεν θα πρέπει να είναι δικαιολογία για τον περιορισμό της ελευθερίας των πολλών, αλλά αυτοί μάλλον έχουν στο μυαλό τους κοινωνίες ενηλίκων που θέλουν κράτος-ελεγκτή και όχι κοινωνίες ανηλίκων που χρειάζονται κράτος-μπαμπά και μπράβο τους!

ΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ/athensvoice.gr
Από το Blogger.