Header Ads

"Kαυτή πατάτα" για την κυβέρνηση η άρση των πλειστηριασμών

Σε "καυτή πατάτα" για την κυβέρνηση εξελίσσεται η μερική άρση των πλειστηριασμών γεγονός που προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί σύσκεψη αύριο, Τρίτη, το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει του κρίσιμου ελέγχου από την τρόικα, το Σεπτέμβριο. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι πλειστηριασμοί, καθώς οποιαδήποτε απόφαση προϋποθέτει τη στάθμιση όλων των παραγόντων, κοινωνικών και οικονομικών, τονίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα περί άρσης στους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Πάντως για κίνδυνο κατάρρευσης των τραπεζών εάν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί έκανε λόγο ο Γιάννης Στουρνάρας βάζοντας το θέμα και πάλι στη πρώτη γραμμή.

'Ηδη οι βουλευτές Βύρων Πολύδωρας, Αρης Σπηλιωτόπουλος, Φεβρωνία Πατριανάκου, Μιχάλης Ταμήλος, Γιώργος Κοντογιάννης, Κατερίνα Παπακώστα και Κώστας Κατσαφάδος από τη Ν.Δ. και οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Παναγιώτης Ρήγας, Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Κασσής από το ΠΑΣΟΚ έστειλαν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση με δηλώσεις τους στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

Οι βουλευτές αυτοί διαμηνύουν ότι δεν θα ψηφίσουν μια τέτοια ρύθμιση και ζητούν παράταση της ρύθμισης και όχι κατάργησή της με εξαιρέσεις και κριτήρια.

Το ζήτημα δημιουργεί ακόμη μία μίνι κυβερνητική κρίση, τη στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών τονίζει πως αν δεν υπάρξει λύση για τους πλειστηριασμούς το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο προβλέπει την μείωση του ορίου της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, για το οποίο ισχύει σήμερα η προστασία, από τις 200.000 ευρώ στις 150.000 ευρώ και περαιτέρω μείωση ύστερα από 6 ή 12 μήνες κατά 50.000 ευρώ κάθε φορά, τον συνυπολογισμό όλων των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη ενώ θα γίνει και καθορισμός αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης, έτσι ώστε να γίνονται ταχύτερα οι ρυθμίσεις δανείων και να αποφεύγονται οι πλειστηριασμοί.
Πηγή: www.news.gr
Από το Blogger.