Header Ads

H Koζάνη είναι η πιο ...τζαζ πόλη της Ελλάδας!

Δημοσίευμα efimerida.gr
Η μεγαλύτερη γιορτή της τζαζ θα γίνει από την επόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη, μια πόλη με έντονη μουσική παράδοση και αμέτρητους μουσικούς που κάνουν διεθνή καριέρα.


Στην Κοζάνη έχει αναπτυχθεί εδώ και αρκετά χρόνια μια σχέση με τη τζαζ, τόσο από τους μουσικούς της όσο και από το ιδιαίτερα ζεστό ακροατήριό της, που πάντα στηρίζει τη μουσική.
Ο «Σύλλογος Φίλων της Τζαζ στην Κοζάνη» και ο Δήμος Κοζάνης – Οργανισμός Πολιτισμού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν για πρώτη φορά διεθνές τζαζ φεστιβάλ στις 4, 5 , 6 και 7 Σεπτέμβρη 2013 στην Κοζάνη, με συναυλίες, σεμινάρια και jam session, με στόχο την πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης και την κατοχύρωση του φεστιβάλ ως θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα.
Το φεστιβάλ αυτό στο ξεκίνημά του έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα. Είναι το jam session, στο οποίο θα έχουν τη χαρά οι μουσικοί από όλο τον κόσμο να παίξουν μαζί και να γνωριστούν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας μουσικές εμπειρίες και να προσφέρουν κάτι μοναδικό στο ακροατήριό τους.
Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν κορυφαίοι μουσικοί από όλο τον κόσμο .

Ο Χρήστος Ραφαηλίδης (vibes), ο Hector Martignon ( piano) New York USA, ο Παναγιώτης Ανδρέου (Bass), ο Mauricio Herrera (drums) New York (Cuba), ο Lior Yekutieli (Guitar) Israel, ο Γιώτης Κιουρτσόγλου (Bass), ο Marc Halbheer (drums) Switzerland, ο Δημήτρης Μαχλής (guitars, oud), California USA, ο Αναστασιάδης Κώστας (drums), ο Χρήστος Γερμένογλου (drums), ο Γιώτης Δαμιανίδης (Guitar), ο Πέτρος Δαμιανίδης (Bass), η Βάσω Δημητρίου (Guitar), ο Μάξιμος Δράκος ( piano), ο Χάρης Χαραλάμπους (Bass), ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος (drums), η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου (vocals), ο Γιώργος Τζούκας ( piano), ο Λάκης Τζήμκας (Bass) και ο Μανώλης Κουτσουνάνος (drums).

Η έναρξη του φεστιβάλ στις 4 Σεπτέμβρη θα γίνει στο ξενοδοχείο « Ερμιόνιο». Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν από τις 5 έως 7 Σεπτέμβρη στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης ( σε περίπτωση κακοκαιρίας στην Αίθουσα Τέχνης).
Σεμινάρια:

Τα σεμινάρια μουσικής θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Θεατροδρομίου (οδός Αγίας Παρασκευής) . Μετά το τέλος των σεμιναρίων υπάρχει δυνατότητα παράδοσης ιδιαίτερων μαθημάτων από τους μουσικούς των σεμιναρίων κατόπιν συνεννόησης. Τιμή κάθε σεμιναρίου 10 ευρώ. Οσοι παρακολουθήσουν τρία τουλάχιστον σεμινάρια θα έχουν δωρεάν είσοδο σε όλες τις συναυλίες. Επίσης για οσους παρακολουθήσουν όλα τα σεμινάρια & jamm session το κόστος θα είναι 60€ συνολικά.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ – ΜASTER CLASS
Πέμπτη 5-9

Ωρες σεμιναρίων : 11.00 - 13.00 θα διδάξουν ο Jimmy Mahlis (guitars, oud) μαζί με τον Κώστα Αναστασιάδη (drums).

Θέμα σεμιναρίου : Παράδοση και εξέλιξη του ρυθμού, δημιουργώντας ένα νέο κράμα ήχων και διαθέσεων.

17:00 - 19:00 Εργαστήρι σύγχρονης αυτοσχεδιαστικής φωνητικής τέχνης με τη Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου.
Δρόμοι και τεχνικές που αφορούν την απελευθέρωση της έκφρασής μας με σύμμαχο τη φωνή, το λόγο και τους αυτοσχεδιαστικούς ήχους που προκύπτουν από την μουσική μας σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο.
Παρασκευή 6-9
Ωρες σεμιναρίων : 10.00 - 11.15 ο Hector Martignon ( piano)
11.30 - 12.45 ο Παναγιώτης Αντρέου (Bass)
13.00 έως 14.15 ο Mauricio Herrrera (drums).
Θέματα σεμιναρίων : Latin Jazz & αυτοσχεδιασμός
Σάββατο 7-9

Στις 12.00 στην αίθουσα του Θεατροδρομίου (οδός Αγίας Παρασκευής) θα πραγματοποιηθεί jam session-συναυλία με την μπάντα Hector Martignon's Foreign Affair ( Hector Martignon, Παναγιώτης Αντρέου, Mauricio Herrrera, Χρήστος Ραφαηλίδης). Ο κάθε μουσικός θα έχει τη δυνατότητα να παίξει μαζί τους διαλέγοντας ένα κομμάτι από το real book. Το συγκεκριμένο jam θα βιντεοσκοπηθεί και θα λάβει ο κάθε μουσικός ένα dvd.
Τιμή : 20 ευρώ για τους μουσικούς και 3 ευρώ για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ: Μανώλης Κουτσονάνος 6977995060, Φώτης Βακουφτσής 6945810351.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
Πέμπτη 5-9 Ωρα έναρξης 21.00
A. Act up trio
Χρήστος Γερμένογλου (drums)
Γιώτης Δαμιανίδης (Guitar)
Πέτρος Δαμιανίδης (Bass)
B. Diaplous
Jimmy Mahlis (guitars, oud)
Κώστας Αναστασιάδης (drums)
Παρασκευή 6-9 Ωρ
Από το Blogger.