Header Ads

Εργατικό δυστύχημα στο ορυχείο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Ένας 55χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα το μεσημέρι, στο ορυχείο της ΔΕΗ στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης.

Πρόκειται για έναν επαγγελματία οδηγό, συμβασιούχο υπάλληλο της ΔΕΗ, 8μηνης διάρκειας από την Καλαμάτα, ο οποίος εκτελούσε εργασία στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Ψαθί, του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης.
Κάποια στιγμή, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το φορτηγό που οδηγούσε ο 55χρονος ανετράπη με αποτέλεσμα αυτός να τραυματιστεί θανάσιμα.
Άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που κλήθηκαν, έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος και απεγκλώβισαν τον άτυχο 55χρονο, η σορός του οποίου έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Τρίπολης για νεκροψία - νεκροτομή.
Από τη ΔΕΗ διενεργείται εσωτερικός έλεγχος και αυτοψία για τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ:

ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙΑ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ

Ελλιπής συνθήκες ασφάλειας, ελλιπή μέτρα προστασίας, παραβάσεις, κανόνες-κώδικες-κανονισμοί σε πλήρη (αν)εφαρμογή. Ποιο άλλο θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα, μίας τέτοιας πραγματικότητας, από μία (ακόμα) τραγωδία;

Αυτή τη φορά το θλιβερό συμβάν καταγράφεται στο ορυχείο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη με θύμα έναν ακόμη εργαζόμενο. Έναν συνάδελφο των 586 ευρώ (μεικτά), οδηγό φορτηγού της ΔΕΗ που ενώ επιχειρούσε να αδειάσει το φορτίο του οχήματος, το φορτηγό βρέθηκε στο κενό παρασύροντας και τον άτυχο συνάδελφο οδηγό με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Την ώρα που ο μεταλλευτικός κανονισμός απαγορεύει ρητά την απόθεση του υλικού με απευθείας ανατροπή του στην παρακάτω βαθμίδα (το υλικό θα πρέπει να αποτίθεται στο φρύδι του πρανούς με την καθοδήγηση κουμανταδόρου και έπειτα να προωθείται με μπουλντόζα), η Διοίκηση της ΔΕΗ κλείνει τα μάτια και επιτρέπει να συνεχίζονται τέτοιου είδους φαινόμενα που δυστυχώς σπέρνουν το θάνατο και κλείνουν σπίτια.

Ένας ακόμα άδικος θάνατος συναδέλφου που βάφει με το αίμα του και κεφαλαία γράμματα τη φράση ΖΗΤΗΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ και ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

Με τον πιο θλιβερό και τραγικό τρόπο, η ασφάλεια της εργασίας για την επιχείρηση έχει καταντήσει να είναι μέγα ζητούμενο που αγγίζει τα όρια της εγκληματικής αδιαφορίας και παρόλα αυτά ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει την εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων που καθίστανται ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των θανατηφόρων συμβάντων που καταγράφονται στην επιχείρηση.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί την διερεύνηση του συμβάντος και των γενικότερων συνθηκών ασφάλειας στους χώρους της ΔΕΗ.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει τη βαθειά του θλίψη για το οδυνηρό περιστατικό, συλλυπείται και συμπαρίσταται στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου.

ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ: Να σταματήσει η θυσία εργαζομένων στη ΔΕΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Η οικογένεια της ΔΕΗ θρηνεί τον άδικο χαμό δύο συμβασιούχων συναδέλφων σε ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ και ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Δυστυχώς οι επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις μας, προς την διοίκηση να γίνει πιο υπεύθυνη, σοβαρή και αποτελεσματική στο τομέα ελέγχου τήρησης των όρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων ιδιαίτερα στα Λιγνιτικά Κέντρα δεν έχει βρει την ανάλογη ανταπόκριση. Η ευσυνειδησία των δύο άτυχων εργαζομένων να φανούν αντάξιοι των καθηκόντων τους κάτω από την καθημερινή πίεση και το άγχος για την επιβίωση τους στη Ελλάδα του μνημονίου, είχε ως οδυνηρή συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους.

Ιδιαίτερα το πρόσφατο τραγικό συμβάν στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η επικινδυνότητα και η δυσκολία της εργασίας παραμένει σε μέγιστο βαθμό ενώ οι μεγάλες ελλείψεις μόνιμου εργατοτεχνικού προσωπικού δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα.
Το αίμα και οι ζωές των συναδέλφων μας στη ΔΕΗ που χάνονται όλα αυτά τα χρόνια, καμία κυβέρνηση και κανένα μέσο ενημέρωσης δεν το ανέφερε και δεν το ανέλυσε στις πραγματικές, τραγικές του διαστάσεις. Σχεδόν ποτέ δεν στάθηκαν δίπλα σε εκείνους που δίνουν και τη ζωή τους για να μπορούν να απολαμβάνουν οι πολίτες το κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ θεωρεί ότι χρέος όσων διοικούν είναι να εφαρμόσουν πιο αποτελεσματικά τη νομοθεσία και τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους εργασιακούς χώρους και με την σειρά τους, οι εργαζόμενοι έχουν την υποχρέωση να μην αγνοούν αυτούς τους κανόνες.

Η ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων εργαζόμενων.

Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ
Από το Blogger.