Header Ads

Οριστικοποιείται το οικονομικό πακέτο της κυβέρνησης ενόψει ΔΕΘ - Τι περιλαμβάνει

Οριστικοποιείται το οικονομικό πακέτο της κυβέρνησης ενόψει ΔΕΘ - Τι περιλαμβάνει

Το πακέτο της ΔΕΘ θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις που σχετίζονται με τη φορολογία, την εργασία, τη στήριξη των οικογενειών, την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και την αύξηση της απασχόλησης.

Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα μέτρα που θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το κυβερνητικό επιτελείο έχει ήδη επεξεργαστεί δέσμη παρεμβάσεων, οι οποίες θα τεθούν υπό την τελική κρίση των κυβερνητικών συσκέψεων μετά την ολοκλήρωση των θερινών διακοπών. Στη διάθεση του οικονομικού επιτελείου βρίσκονται 2 δισ. ευρώ. Το πακέτο της ΔΕΘ θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις που σχετίζονται με τη φορολογία, την εργασία, τη στήριξη των οικογενειών, την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και την αύξηση της απασχόλησης.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται περιλαμβάνονται αλλαγές στη φορολογική κλίμακα εισοδήματος φυσικών προσώπων. Συγκεκριμένα, μελετάται η εισαγωγή ενδιάμεσου φορολογικού συντελεστή για εισοδήματα από 10.001 έως 20.000 ευρώ, καθώς και η αναθεώρηση του ορίου εισοδήματος πάνω από το οποίο εφαρμόζεται ο ανώτατος συντελεστής της τάξης του 44%, ο οποίος σήμερα επιβάλλεται για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

Παράλληλα, εξετάζονται φορολογικές ελαφρύνσεις για οικογένειες με παιδιά, μεταξύ των οποίων και η αναπροσαρμογή του αφορολόγητου ορίου ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων. Εξετάζονται, επίσης, παρεμβάσεις στα τεκμήρια διαβίωσης, με στόχο τη μείωση της επιβάρυνσης, καθώς και διορθώσεις στο τεκμαρτό σύστημα φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στο τραπέζι βρίσκεται και νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και παρεμβάσεις για τους συνταξιούχους που αφορούν την προσωπική διαφορά, η οποία ενδέχεται να μειωθεί ή ακόμη και να καταργηθεί. Εξετάζονται, επίσης, εισοδηματικές ενισχύσεις για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική στέγασης, σχεδιάζεται η μείωση της φορολόγησης για εισοδήματα από ενοίκια, η οποία σήμερα ξεκινά από 15% για τα πρώτα 12.000 ευρώ και φτάνει έως 45% για ποσά άνω των 35.000 ευρώ. Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές ενδέχεται να συνοδευτούν από αντικίνητρα για όσους διατηρούν κλειστά ακίνητα.

#ΜΕΤΡΑ #ΔΕΘ
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.