Header Ads

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί αποκλείστηκε η Δυτική Μακεδονία από την πρόσκληση χρηματοδότησης για αντιπυρικές ζώνες;»

images

Ερωτήματα προς την Κυβέρνηση για το γεγονός ότι κανένας Δήμος της Δυτικής Μακεδονίας δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των 217 Δήμων της Χώρας που θα λάβουν συνολικά 30 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, απευθύνει ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Επιπλέον, ζητά από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να ενημερώσουν επίσημα το Κοινοβούλιο για την ετοιμότητα σε αντιπυρικές ζώνες και γενικότερα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας στους νομούς Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας, με λεπτομέρειες για τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση όλων των σχετικών δράσεων.

Όπως αναφέρει ο κ. Κουκουλόπουλος, σύμφωνα με το υπουργείο περιβάλλοντος «δυνητικοί δικαιούχοι είναι κατά

προτεραιότητα οι δήμοι, στα όρια των οποίων περιλαμβάνονται ή γειτνιάζουν οι επικίνδυνες περιοχές», όπως αυτές ορίζονται με προεδρικό Διάταγμα του 1980. Με δεδομένο σημειώνει ο κ. Κουκουλόπουλος ότι εδώ και σαράντα τέσσερα χρόνια έχουν επέλθει ραγδαίες ανατροπές όσον αφορά την κλιματική κρίση, τα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος και τις τοπικές ανάγκες ανά την επικράτεια, ζητάει διευκρινήσεις, για τον λόγο που αποκλείστηκαν οι Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας από την Πρόσκληση χρηματοδότησης 217 Δήμων της Χώρας για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών;

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.