Header Ads

Γρεβενά: 7η Χορωδιακή συνάντηση «Γιώργος Καραγιάννης» με μαθήματα πιάνου

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ-768x576

Θεσμός έχει γίνει πλέον η χορωδιακή συνάντηση στα Γρεβενά, όπου συμμετέχουν χορωδίες από αρκετές πόλεις της χώρας. Στη φετινή 7η χορωδιακή συνάντηση, που είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο κορυφαίο Γρεβενιώτη πιανίστα, Γιώργο Καραγιάννη,  που έφυγε από τη ζωή πριν έναν ενάμιση χρόνο, το πρόγραμμα περιλάμβανε προς τιμή του και μαθήματα πιάνου.

Την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του πιάνου και να δούνε με ένα διαφορετικό μάτι τις νότες είχαν ο Θανάσης, η Ελένη και η Σωσάννα, που κάθισαν δίπλα στον καταξιωμένο πιανίστα και καθηγητή του μουσικού τμήματος του Ιουνίου Πανεπιστημίου Λάμπη Βασιλειάδη.

Ο Γιώργος Καραγιάννης που είχε αποφοιτήσει το 2009 από το Τμήμα Μουσικών του Ιονίου Πανεπιστημίου είχε διακριθεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς στο πιάνο, ενώ άφησε τη σφραγίδα του πριν φύγει από τη ζωή στις 19 Νοεμβρίου 2022 χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Στην 7η συνάντηση χορωδιών Γρεβενών συμμετείχαν 5 χορωδίες, ενώ το διήμερο που διήρκησε εκτός από τα μαθήματα και τις συναυλίες, για φέτος επιλέγει να γίνει και ρεσιτάλ πιάνου προς τιμή στο Γρεβενιώτη πιανίστα Γιώργου Καραγιάννη.

Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.