Header Ads

Γρεβενά: Συνάντηση χορωδιών προς τιμήν του αείμνηστου πιανίστα Καραγιάννη

Screenshot_3

Για 7η χρονιά θα πραγματοποιηθεί στα Γρεβενάη χορωδιακή συνάντηση που πλέον φέρει το όνομα “Γιώργος Καραγιάννης”.

Φέτος θα συναντηθούν πέντε συνολικά χορωδίες, η Χορωδία Γυναικών Σιάτιστας, η Χορωδία Ευεστώ Δήμου Λάρισας, η Χορωδία Cantores Solis Κέρκυρας, το Οργανικό Φωνητικό Σύνολο Μονόγραμμα Βέροιας και η χορωδία ¨ΛΙΓΕΙΑ” του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Γρεβενών.

Επιπλέον, στη φετινή διοργάνωση είναι προσκεκλημένος και ο καθηγητής του Γιώργου Καραγιάννη και του Ιονίου Πανεπιστημίου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών κ. Λάμπης Βασιλειάδης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει σεμινάρια πιάνου για μαθητές Ωδείων και Μουσικών Σχολείων το Σάββατο και την Κυριακή πρωί και Ρεσιτάλ την Κυριακή το απόγευμα.

Ο Στέργιος Πουρνάρας, πρόεδρος του συνδέσμου γραμμάτων και τεχνών, ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3: «Είναι πλέον θεσμό και φέτος είναι διήμερη. Είχαμε «χρέος» τον Γιώργο Καραγιάννη και γι’ αυτό ονομάσαμε έτσι τη συνάντηση, ένα πολύ σημαντικό μέλος της κοινωνίας, πενθήσαμε όλοι τον πρόωρο χαμό του. Η τιμή γίνεται με τραγούδι και μουσική».

Από την πλευρά του ο κ.Λάμπης Βασιλειάδης, καθηγητής πιάνου του Ιονίου Πανεπιστημίου, τόνισε: «Ο Γιώργος έκανε μια πολύ σημαντική πορεία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ήταν ένας χαρισματικός πιανίστας. Διέπρεψε στη Γερμανία, είχε σημαντική παρουσία σε διαγωνισμούς. Αυτό το φεστιβάλ έχω όραμα, να συνεχίσω αυτό που ο Γιώργος ξεκίνησε στον τόπο του».

Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.