Header Ads

Γρεβενά: 1η πανελλήνια γιορτή σπόρων στο πάρκο των Μανιταριών

Screenshot_9

Η 1η Πανελλήνια Γιορτή σπόρων και σπορόφυτων, πραγματοποιείται σήμερα (2/06) στο «Πάρκο των Μανιταριών», στα Γρεβενά (από τις 11:00 έως τις 18:00).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώνει η ομάδα παραδοσιακών σπόρων «Η Αυλή του Δημοσθένη», υπό την αιγίδα του Δήμου Γρεβενών, θα διατεθούν στους επισκέπτες δωρεάν σπόροι και φυτά από παραδοσιακές ποικιλίες.

Στόχος της γιορτής είναι η έμπρακτη ενίσχυση της προσπάθειας στήριξης του κινήματος υπέρ της διάσωσης και διάδοσης των παραδοσιακών ποικιλιών αλλά και των υγειών και καθαρών τροφών που συνεχώς αυξάνεται, σημειώνει ο Δήμος Γρεβενών, στο κάλεσμά του: Ελάτε όλοι να γίνουμε «σποροφύλακες» των εγχώριων παραδοσιακών ποικιλιών και της βιοποικιλότητάς μας.

Ο Αχιλλέας Γαργάλης, πρόεδρος της ομάδας παραδοσιακών σπόρων «Η Αυλή του Δημοσθένη» μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 και τόνισε ότι το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πολύ μεγάλο.

«Κάθε χρόνο χάνονται ποικιλίες, εμείς αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, να διατηρήσουμε και να διασώσουμε τους παραδοσιακούς σπόρους και μια μορφή είναι είτε να καλλιεργούμε, είτε να ετοιμάζουμε σπόρους τους οποίους μας στέλνουν από την Ελλάδα, να τους κάνουμε μερίδες των 10 σπόρων και να τους δίνουμε σε όλους του Έλληνες. Στοχεύουμε να γίνει καθεστώς κάθε χρόνο, να κάνουμε μια πανελλήνια γιορτή που θα συμπεριλαμβάνει κι άλλες εκδηλώσεις, ποικίλες δράσεις και να αποτελεί τον «πνεύμονα» για να λειτουργήσει ο παραδοσιακός σπόρος σε όλη την Ελλάδα. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, ήδη από νωρίς είχαν κάνει ουρά προκειμένου να προλάβουν να πάρουν φυτά, φέτος για πρώτη φορά φέραμε και δέντρα, κυδωνιές, δαμασκηνιές», όπως είπε.

Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.