Header Ads

Γρεβενά: Σύλληψη 59χρονης για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

Συνελήφθη άμεσα ί στην πόλη των Γρεβενών, μια 59χρονη αλλοδαπή, η οποία φέρεται να συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα που επιχειρούσε τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, οι οποίοι κινήθηκαν άμεσα μετά από καταγγελίες των θυμάτων.

Η 59χρονη είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα» στην οργάνωση και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης από εγκληματική ομάδα. Οι δράστες της οργάνωσης πραγματοποιούσαν τηλεφωνικές κλήσεις σε πολίτες, ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και χρειαζόταν άμεσα χειρουργική επέμβαση. Για την υποτιθέμενη επέμβαση ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά και τιμαλφή, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε άμεσος κίνδυνος ακρωτηριασμού σε περίπτωση μη καταβολής των απαιτούμενων ποσών.

Οι ανυποψίαστοι πολίτες, ωστόσο, αντιλήφθηκαν την προσπάθεια εξαπάτησής τους και ενημέρωσαν άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές. Η αστυνομία οργάνωσε επιχείρηση, κατά την οποία εντόπισε την 59χρονη εντός οχήματος στην πόλη των Γρεβενών. Από την προανάκριση προέκυψε ότι η συλληφθείσα είχε μεταβεί στα Γρεβενά στις 31 Μαΐου 2024 για να συμμετάσχει στις απάτες.

Στην κατοχή της 59χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιούσε για τις αξιόποινες πράξεις. Οι έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών της, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή της και σε άλλες παρόμοιες πράξεις, καθώς και ο εντοπισμός τυχόν άλλων θυμάτων.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.