Header Ads

Αμερικανός επιστήμονας: Μην βασίζεστε στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Οι άνθρωποι δεν πρέπει να βασίζονται στο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό που θα αναπτυχθεί, σύντομα, καθώς τα κρούσματα αυτή την ώρα ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια μετά την έξαρση του ιού στην Λατινική Αμερική, και κυρίως την Βραζιλία, που έχει καταγράψει περίπου 20.000 νέες μολύνσεις. Αυτό επισημαίνει μέσα από δήλωσή του ο κορυφαίος Αμερικανός επιστήμονας και πρωτοπόρος ερευνητής για τον καρκίνο και το AIDS, Γουίλιαμ Χέισελταϊν.

Ο ίδιος υπογράμμισε παράλληλα πως η καλύτερη διαχείριση της πανδημίας είναι ο έλεγχος της νόσου μέσω προσεκτικού περιορισμού των λοιμώξεων και των αυστηρών μέτρων απομόνωσης που θα πρέπει να επιβάλλονται όταν ο ιός αρχίζει πάλι να εξαπλώνεται.

Σαφώς αναγνώρισε την αξία ενός εμβολίου, ωστόσο διευκρίνισε πως δεν βασίζεται σε αυτό και παρότρυνε τους ανθρώπους να φορούν μάσκα, να πλένουν τα χέρια τους, να απολυμαίνουν τις επιφάνειες και να κρατούν αποστάσεις.

Τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν στο παρελθόν για τους άλλους τύπους κορονοϊού απέτυχαν να προστατεύσουν τους βλεννογόνους στην μύτη απ’ όπου ο ιός εισέρχεται συνήθως στο σώμα, είπε.

Ο επιστήμονας αναγνώρισε την προσπάθεια της Ταϊβάν, της Κίνας και της Νότιας Κορέας για την διαχείριση της κατάστασης, ενώ σημείωσε πως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Βραζιλία βρίσκονται σε δεινή θέση.

Να αναφερθεί πως καθώς οι παγκόσμιες μολύνσεις πέρασαν τα 5 εκατομμύρια, η Βραζιλία ανέφερε ρεκόρ 19.951 περιστατικών την Τετάρτη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με τις συνολικές λοιμώξεις να ανέρχονται σε 291.579. Εάν συνεχιστεί η τάση, η χώρα θα ξεπεράσει την Ρωσία.

Ο υπουργός Υγείας, Εντουάρντο Παζουέλο, που ανέλαβε καθήκοντα μετά την παραίτηση των επικεφαλής στο υπουργείο Υγείας που δέχτηκαν πιέσεις, ενέκρινε την χρήση χλωροκίνης για τους ελαφρά ασθενείς του κορονοϊού. Το ίδιο έκανε και για την χρήση υδροξυχλωροκίνης.

Οι άνθρωποι που την λαμβάνουν θα πρέπει πρώτα να υπογράφουν μια υπεύθυνη δήλωση αναγνωρίζοντας τις πιθανές παρενέργειες.

Η σύσταση αυτή είχε αναφερθεί σε έγγραφο του υπουργείου, το οποίο υπέγραφε ο Νέλσον Τάιχ που παραιτήθηκε στις 15 Μαΐου 2020, έπειτα από πιέσεις του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο, που είναι πεπεισμένος για την αποτελεσματικότητα, η οποία προς το παρόν δεν έχει αποδειχθεί, της χλωροκίνης στη μάχη κατά της πανδημίας.

Ο Παζουέλο, συστήνει τη λήψη δύο μορίων μόλις εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα, εντός του εθνικού συστήματος Υγείας και με τη συμφωνία γιατρού και ασθενούς.

(Mε πληροφορίες από Guardian)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.