Header Ads

Υποδοχή μετά μουσικής και… μάσκας

Το συνηθίζει το αεροδρόμιο της Αθήνας, να εκπλήσσει ευχάριστα τους ταξιδιώτες. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, μουσικοί διαφόρων ειδών, παίζουν «ζωντανά» στους χώρους του αεροδρομίου, διανθίζοντας το χώρο με νότες και δημιουργώντας μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα, ειδικά τώρα με την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που έχουν οι περισσότεροι, λόγω κορονοϊού.

Χθες, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, πρώτη μέρα απελευθέρωσης των πτήσεων προς όλους τους ελληνικούς προορισμούς, υποδέχθηκε τους ταξιδιώτες το κουαρτέτο εγχόρδων της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρα Νέων, παίζοντας κλασικά μουσικά έργα, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας, ευρισκόμενοι σε ξεχωριστό χώρο και φορώντας μάσκες.

Οι μουσικοί της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων είναι: Διονύσης Γραμμένος: Κλαρινέτο, Γιώργος Μπάνος: Βιολί, Φοίβη Ρουσοχατζάκη: Βιολί,
Άλκηστις Μισούλη: Βιόλα και Ευστρατία Χαλουλάκου: Τσέλο.

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) ιδρύθηκε το 2017 από τον αρχιμουσικό Διονύση Γραμμένο, αποτελούμενη από νέους Έλληνες μουσικούς από όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και Έλληνες μουσικούς που ζουν στο εξωτερικό. Στα τρία χρόνια της λειτουργίας της πάνω από 100 Έλληνες μουσικοί έχουν επιλεγεί, κατόπιν ακροάσεων, να συμμετάσχουν με την ορχήστρα, ενώ πάνω από 2.000 νέοι έλαβαν μέρος στις εκπαιδευτικές της δράσεις. Ως σήμερα, η ΕΛΣΟΝ έχει πραγματοποιήσει εννέα συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.  

Το έργο της ορχήστρας πρόσφατα αναγνωρίστηκε διεθνώς με την επιλογή της ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Ορχηστρών Νέων (European Federation of National Youth Orchestras). Μεταξύ άλλων, μέσω αυτής της συνεργασίας δίνεται η ευκαιρία στους μουσικούς της να εκπροσωπούν την ορχήστρα στο εξωτερικό, συμπράττοντας με άλλες Εθνικές Ορχήστρες Νέων, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής MusXchange που συγχρηματοδοτείται από το Creative Europe Programme της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ΕΛΣΟΝ, είχε φέτος τη μεγάλη τιμή να προσκληθεί για την εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ Young Euro Classic, τη σημαντικότερη πλατφόρμα στον κόσμο για διεθνείς νέους μουσικούς ορχήστρας στην παράδοση της ευρωπαϊκής κλασσικής μουσικής, στο Konzerthaus του Βερολίνου.

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων λειτουργεί με χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, ενώ μέσω της συνεργασίας της με την Εθνική Λυρική Σκηνή φιλοξενείται στις νέες εγκαταστάσεις της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.