Header Ads

Συνάντηση εκπροσώπων των επιμελητηρίων με την Ραχήλ Μακρή

Συνάντηση με προέδρους και εκπροσώπους βιοτεχνικών και επαγγελματικών επιμελητηρίων από όλη την Χώρα πραγματοποίησε η τομεάρχης Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Βουλή με την συμμετοχή των προέδρων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος, του εμπορικού τμήματος του επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του γενικού γραμματέα των Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μετά το πέρας της ανωτέρω συνάντησης η κα Ραχήλ Μακρή έκανε την ακόλουθη δήλωση "Η πολιτική της Συγκυβέρνησης απαξιώνει το έργο των επιμελητηρίων, στερώντας τους απαιτούμενους για την λειτουργία τους πόρους. Η νομοθετική της πρωτοβουλία εξαντλείται στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών και των πολυεθνικών τους και στην απορύθμιση της Ελληνικής αγοράς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών είναι η αδυναμία των εμπόρων να κεφαλαιοποιήσουν τις ενέργειες των επιμελητηρίων και ο σταδιακός μαρασμός ενός θεσμού χρήσιμου τόσο για την οικονομική ζωή της Χώρας όσο και για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες χάραξης ορθής κυβερνητικής πολιτικής. Τα επιμελητήρια θα μπορούσαν να αποτελέσουν ασπίδα έναντι των λουκέτων, που κάθε μέρα μπαίνουν από δεκάδες επιχειρηματίες, μέσω τις προώθησης του ελληνικού επιχειρείν στο εξωτερικό και της εισαγωγής πολύτιμης τεχνογνωσίας στη Χώρα .
Αντίθετα με την αυτονόητη πολιτική ενδυνάμωσης των επιμελητηρίων, των ελεγκτικών μηχανισμών και των διαδικασιών λογοδοσίας οι κυβερνώντες επιλέγουν ουσιαστικά να τα κλείσουν. Κορύφωση, αυτής, της πολιτικής αποτελεί το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, το οποίο παρά τις αντιδράσεις των κυβερνητικών ανταρτών του γάλακτος έγινε ένας ακόμα νόμος ταφόπλακα για τους Έλληνες εμπόρους."
Η τομεάρχης Ανάπτυξης και Βουλευτής νομού Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενημέρωσε για το πρόγραμμα των ΑΝΕΛ, τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων και επιβεβαίωσε την δέσμευση για κοινοβουλευτικές ενέργειες σε όφελος των ελλήνων εργαζομένων και επιχειρηματιών.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στοχεύουμε στην ενδυνάμωση των Ελληνικών Επιχειρήσεων με τρόπο ουσιαστικό και υλοποιήσιμο. Δεν αρκούμαστε στις επιτυχίες εικονικής πραγματικότητας των Υπουργών της Συγκυβέρνησης, θέτουμε καθημερινά τις δημοκρατικές βάσεις θεσμικής ανατροπής του καθεστώτος του κ. Σαμαρά, προκειμένου να υλοποιήσουμε πραγματικά αναπτυξιακά μέτρα.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531
25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842
rachil.makri@parliament.gr
Από το Blogger.