Header Ads

Παντελής Σ. Παπαοικονόμου: Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Δημοτικού Συμβούλου για το Δήμο Εορδαίας

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
Κατόπιν έντονου προβληματισμού μου σχετικά με το πρωτοφανές τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει ο Δήμος Εορδαίας κατά την τελευταία τετραετία, οδηγήθηκα στην απόφαση να θέσω εκ νέου τον εαυτό μου στην διάθεση των δημοτών μας ανακοινώνοντας παράλληλα την υποψηφιότητα μου ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον ανεξάρτητο και υπερ-κομματικό συνδυασμό «ΕΟΡΔΑΙΑ-ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» του Σάββα Ζαμανίδη.



Σε αυτή μου την απόφαση συνετέλεσαν τα μέγιστα δύο λόγοι. Αφενός ο υπερκομματικός χαρακτήρας του συνδυασμού «ΕΟΡΔΑΙΑ-ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» διότι δεν διακατέχεται από ιδεοληψίες, δογματισμούς, αγκυλώσεις, εξαρτήσεις και δεσμεύσεις καθώς και πελατειακές αντιλήψεις παλαιοκομματικού τύπου και αφετέρου o ίδιος ο Σάββας Ζαμανίδη ως ηγέτης του συνδυασμού διότι πρόκειται για προσωπικότητα, με δυναμισμό, πολιτική μετριοπάθεια, ειδικές γνώσεις διοίκησης, αλλά κυρίως αδιαμφισβήτητη εντιμότητα.

Φίλες και Φίλοι, γνωρίζω πολύ καλά ότι ο πολίτης της Εορδαίας δεν πείθεται πλέον από προεκλογικά πυροτεχνήματα, μεγαλόστομες εξαγγελίες, υποσχέσεις και «έργα» της τελευταίας στιγμής που μόνο σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν και να προσβάλλουν τη νοημοσύνη του. Είναι τουλάχιστον υποτιμητικό αν όχι προσβλητικό να πιστεύει κανείς ότι με έργα τα οποία ξεκίνησαν να κατασκευάζονται μόλις δύο μήνες πριν από τις εκλογές του Μαΐου μπορεί να καλυφθεί μία περίοδος τριών (3) και πλέον ετών πλήρους και πρωτοφανούς δυσπραγίας, απαξίωσης αλλά και απομόνωσης στα χρονικά της αυτοδιοίκηση της περιοχής μας. Αυτές οι παλαιοκομματικού τύπου πρακτικές οδήγησαν την χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια στη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, και πλέον όχι μόνο δεν πείθουν κανένα δημότη μας αλλά προκαλούν έντονα συναισθήματα οργής και αγανάκτησης των συμπολιτών μας οι οποίοι ας μη λησμονούμε, διαθέτουν και κρίση και μνήμη.

Η ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, πιστεύω ότι θα προέλθει μέσα από τη συλλογική προσπάθεια όλων των ανθρώπων του συνδυασμού «Εορδαία-Δήμος Πολιτών», οι οποίοι θα καταφέρουν έχοντας ήδη παραμερίσει τις κομματικές τους εντάξεις και θα στοχεύσουν στη δημιουργία ενός διοικητικού σχήματος πραγματικά ανεξάρτητου, κοινωνικά ενωτικού, το οποίο θα ασκεί τα καθήκοντά του με διαφάνεια και χρηστή διαχείριση. Με το βλέμμα στραμμένο στο συμφέρον των δημοτών, με καθαρό και νηφάλιο λόγο, που θα μπορεί να συνενώσει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας με σκοπό την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος σκεπτόμενοι πάντοτε σε μία ρεαλιστική βάση και όχι παρασυρόμενοι σε άκρατη υποσχεσιολογία.

Έχοντας επίγνωση της σπουδαιότητας και της ευθύνης του εγχειρήματος, αποδέχθηκα την πρόσκλησή του Σάββα Ζαμανίδη, να θέσω υποψηφιότητα στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΕΟΡΔΑΙΑ-ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ», του οποίου ηγείται και τον οποίο όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς, θα τον οδηγήσουμε στην ανάληψη της διοίκησης της Δημοτικής Αρχής του Δήμου ΕΟΡΔΑΙΑΣ.

Με τιμή,
Παντελής Σ. Παπαοικονόμου
Δικηγόρος LLM
Από το Blogger.