Header Ads

Νέα Υπηρεσία ελέγχων στους Ο.Τ.Α. με στόχο την πάταξη της διαφθοράς

Ομάδες εργασίας για την ανίχνευση και μελέτη φαινομένων διαφθοράς, σε τομείς «υψηλού κινδύνου» συγκροτούνται στα Υπουργεία, μετά από πρόταση και κατευθύνσεις του Εθνικού Συντονιστή κατά της Διαφθοράς.


Όπως γίνεται γνωστό, με διαβιβασθέν έγγραφο προς τη Βουλή, του Εθνικού Συντονιστή, Ιωάννη Τέντε, τέτοιες ομάδες εργασίας έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν στους τομείς τής φορολογικής - τελωνειακής διοίκησης, της δημόσιας υγείας, των στρατηγικών και ιδιωτικών επενδύσεων, των δημοσίων συμβάσεων και των δημοσίων έργων.

Ομοίως, ζητήθηκε η συγκρότηση ομάδων εργασίας και από τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, για τον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, για τον τομέα των στρατιωτικών προμηθειών και συμβάσεων.

Οι Ομάδες Εργασίες δεν θα είναι επιφορτισμένες μόνο με την καταγραφή των διαδικασιών που μπορεί να ενισχύουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαφθοράς, αλλά και με την αποκάλυψη περιπτώσεων διαφθοράς.

Ο Εθνικός Συντονιστής κατά της Διαφθοράς, όπως αναφέρεται στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έχει προβεί στη χαρτογράφηση όλων των υφιστάμενων ελεγκτικών μηχανισμών και, μάλιστα, ο συντονισμός τους - όπως αποκαλύπτεται στο έγγραφο - επιτυγχάνεται και μέσω των τακτικών, ανά μήνα, αλλά και έκτακτων συνεδριάσεων της Συντονιστικής Επιτροπής, για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία εκ του νόμου είναι επιφορτισμένη να υποστηρίζει τον Εθνικό Συντονιστή στην άσκηση των συντονιστικών και επιτελικών του αρμοδιοτήτων.

Μέσα επίσης στον Απρίλιο, παραδίδεται στην Κυβέρνηση το προσχέδιο νόμου που έχει επεξεργαστεί νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, για τον τρόπο χρηματοδότησης των Πολιτικών Κομμάτων και έχει ως στόχο τη διαφανή διαχείριση των οικονομικών αυτών.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Από το Blogger.