Header Ads

Ραχήλ Μακρή: Να λείπουν οι κορώνες κοινωνικής ευαισθησίας από τη Συγκυβέρνηση

Ομιλία της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βουλευτού Ν. Κοζάνης στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη "Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για την προστασία όλων των προσώπων από αναγκαστική εξαφάνιση και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας"



Ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην συζήτηση του νομοσχεδίου "Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για την προστασία όλων των προσώπων από αναγκαστική εξαφάνιση και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας" η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή τόνισε την ανάγκη σεβασμού των θεσμών.
Σε μια εμπεριστατωμένη και με στοιχεία τεκμηριωμένη ομιλία ανέδειξε την αντίφαση της Κυβερνητικής απόφασης να παύσει τις εργασίες του κοινοβουλίου και παράλληλα να καλέσει τους Βουλευτές να συμμετάσχουν σε συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής νομοθετικής επεξεργασίας του συγκεκριμένου νομοθετήματος με την δικαιολογία της επείγουσας ανάγκης ολοκλήρωσης του. Ο πανικός ενός πρωθυπουργού να συγκαλύψει συγκεκριμένες υποθέσεις που θα συζητούνταν στο κοινοβούλιο και η προσπάθεια παραγραφής των πιθανών αδικημάτων των συμμετεχόντων στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου δεν δικαιολογούν μια τέτοια ενέργεια περιφρόνηση του θεσμού επισήμανε η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα Ραχήλ Μακρή.
Η Συγκυβέρνηση που υποτίθεται ότι καταδικάζει τον φασισμό διολισθαίνει σε αυτόν καθώς στελέχη πρώτης ή μη διαλογής απευθύνουν κατηγορίες για να φιμώσουν την κριτική. Ξεχνούν ότι με τις υπογραφές και τις ψήφους τους καταδίκασαν ενσυνείδητα την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση. Προσποιούνται οι εκλεκτοί της Πασοκοελιάς τους τιμητές της Δημοκρατίας, την ώρα που την παραδίδουν αμαχητί στους γερμανούς αφέντες για την εγκαθίδρυση προτεκτοράτου. Όποιος έχει ρίξει την ασπίδα στο πεδίο της μάχης δεν μπορεί να παριστάνει τον ιδεολόγο σε ένα κρεσέντο κομματικής ευθυγράμμισης με σκοπό την υπουργοποίηση στον επόμενο ανασχηματισμό.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με σεβασμό στους θεσμούς δεν πληττόμαστε από μικροπρεπείς μεθοδεύσεις μείωσης του κοινοβουλευτικού μας κύρους. Το κύρος μας το αποδείξει ο λαός και για' αυτό είμαστε περήφανοι. Προχωράμε μπροστά, αφήνοντας στις σκιές της λήθης τους ψυχικά λειψούς που δεν άντεξαν το βάρος της ασπίδας και έτρεψαν να προσκυνήσουν ένα σύστημα εξυπηρέτησης των λίγων έναντι των πολλών. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε ένα κίνημα με κέντρο τον άνθρωπο και την πατρίδα. Για αυτές τις αξίες μαχόμαστε και για αυτές θα συνεχίσουμε τον αγώνα.


Το βίντεο της ομιλίας της της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βουλευτού Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή: http://youtu.be/XHMU_VkWMao
Από το Blogger.