Header Ads

Δήλωση υποψηφιότητας της Ιωαννίδου Τριανταφυλλιάς (Ρόζι) με τον Δ. Ζαραφίδη

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Είμαι η Ιωαννίδου Τριανταφυλλιά κόρη του Ιωαννίδη Ιωάννη και της Πουγαρίδου Ευτυχίας. Μεγάλωσα στην Πτολεμαϊδα και φοίτησα στο 3ο Ενιαίο Λύκειο. Από μικρή ασχολήθηκα με την ενόργανη-ρυθμική γυμναστική και την κολύμβηση. Αργότερα στράφηκα στον στίβο, όπου κέρδισα μετάλλια και μετά τα 15 στο ποδόσφαιρο και στη διαιτησία.
Ο αθλητισμός πάντοτε ήταν ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μου κατά τα σχολικά χρόνια. Αυτό γιατί μου αρέσει να συμμετέχω σε ομάδες, να θέτω υψηλούς στόχους και να ακολουθώ ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Όμως και οι ξένες γλώσσες με ενδιέφεραν και αποτελούσαν προτεραιότητα τότε. Η αγγλική και η γαλλική είναι αυτές που διδάχτηκα μέχρι στιγμής.

Με τις πανελλήνιες πέρασα στο τμήμα Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΤΕΙ Πάτρας, παράρτημα Πύργου του Νομού Ηλείας. Η διαβίωσή μου, για τέσσερα χρόνια, στον Πύργο μου εμφύσησε τη νέα κουλτούρα και νοοτροπία, τον τρόπο λειτουργίας του τουρισμού, των καταστημάτων εστίασης, των συγκοινωνιών. Συχνά επισκεπτόμουν το κοντινό Κατάκολο, την Κουρούτα, το Λατζόϊ και την αρχαία Ολυμπία. Θεωρώ ότι τα ταξίδια και η επαφή που προσφέρουν άλλοι άνθρωποι, τόποι και περιοχές είναι ένα μάθημα ζωής από μόνο του. Γι' αυτό ταξιδεύω συχνά, και αισθάνομαι πολύ τυχερή που μέχρι στιγμής έχω επισκεφθεί και την Αμερική, την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Στη σχολή με κέντρισαν τα μαθήματα δημοσιογραφίας και από το δεύτερο εξάμηνο άρχισα να ψάχνω το θέμα των πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2007, της διαχείρισης των απορριμμάτων και άλλα σημαντικά ζητήματα της περιοχής. Παράλληλα μάθαινα να παίζω κλασσική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο της Πάτρας, ενώ ξεκίνησα να διαβάζω δημοσιογραφικά βιβλία εκτός σχολής, και δεν έχω σταματήσει από τότε.

Στην πτυχιακή μου ασχολήθηκα με το θέμα της νομικής προσέγγισης της ελευθερίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην έννομη τάξη των ΗΠΑ, με τη βοήθεια του καθηγητή της σχολής, δρ. Α. Μανιάτη, δικηγόρου. Για 1,5 χρόνο ερευνούσα το θέμα της ελευθερίας του τύπου στην Ελλάδα και στην Αμερική και τις πιο γνωστές δικαστικές υποθέσεις που συνεπώς επηρέασαν το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Ακόμα έκανα τη σύγκριση σε πολιτικά δρώμενα μεταξύ των δυο χωρών, αλλά και σύγκριση σε διάφορους τομείς των εφημερίδων The New York Times και Washington Post. Εξέτασα την υπόθεση Watergate και Wikileaks. Παρακολουθώ τις εξελίξεις σ’ αυτά τα θέματα καθώς θα εφαρμόσω κάποιες νέες ιδέες μου για το μέλλον.



Έκανα την πρακτική μου άσκηση σε τοπικό κανάλι. Σήμερα εργάζομαι ως ηλεκτρονικός δημοσιογράφος σε τοπική εφημερίδα. Βρίσκομαι καθημερινά δίπλα σε συμπολίτες μου και ακούω τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους. Δεν θα μπορούσα ν’ απέχω από τις εκλογές. Προτεραιότητά μου είναι να συμβάλλω κι εγώ με τις γνώσεις μου, για να καταφέρει ν’ ανακάμψει η Εορδαία και η χώρα μας και να ξεφύγουμε από τα δεινά της κρίσης.



Ιωαννίδου Τριανταφυλλιά (Ρόζι)

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας

Δημήτρης Ζαραφίδης
Από το Blogger.