Header Ads

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την ορθή κατανάλωση αλκοόλ

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κοζάνης, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής της Υγείας, συμμετέχει στη 2η Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την Ορθή Κατανάλωση του Αλκοόλ.


Σκοπός της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα που αφορούν στην κατανάλωση του αλκοόλ. Στόχος η καλύτερη κατανόηση των συνεπειών της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ και η αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο του Δήμου Κοζάνης (www.kozanh.gr) το ειδικό εικονίδιο (banner) της εκστρατείας με τίτλο: «Ρώτα το Διονύση», το οποίο παραπέμπει στην αντίστοιχη εφαρμογή. Η εφαρμογή «Ρώτα το Διονύση» είναι προσβάσιμη μέσω κινητού, ηλεκτρονικής ταμπλέτας (tablet) και υπολογιστή και επιτρέπει στους χρήστες να μοιραστούν όσες πληροφορίες επιθυμούν μέσω των social media (facebook, twitter, κ.α.).

Ο «Διονύσης» έρχεται να λειτουργήσει ως φίλος των ποτών, βοηθώντας τους καταναλωτές να υπολογίσουν τα γραμμάρια αλκοόλ που περιέχει το κάθε ποτό, το χρόνο που χρειάζεται ο οργανισμός για την επεξεργασία του και να μετρήσουν τις προσλαμβανόμενες θερμίδες. Είναι μια ιδιαίτερα εύχρηστη και διαδραστική εφαρμογή όπου ο δημότης με πολύ απλές κινήσεις βιώνει εικονικά την επίδραση που έχει το ποτό που καταναλώνει στο οργανισμό του. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο δημότης να είναι άνω των 18 ετών.

Επισκεφτείτε, λοιπόν, τον «Διονύση» γιατί ο ενημερωμένος πολίτης είναι και ενεργός πολίτης.

Για την εφαρμογή κάνετε κλικ ΕΔΩ
Από το Blogger.