Δ. Μακεδονία: Οι παρακάμψεις της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων λόγω των μπλόκων
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων διαμορφωμένη ως εξής:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, επί της Εγνατίας Οδού από Ιωάννινα προς Θεσσαλονίκη στο 178,3 χλμ (Α/Κ Δυτικός Σιάτιστας). Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στον Κάθετο Άξονα Α29 (Εγνατίας Οδού – Κρυσταλλοπηγής), έξοδος των οχημάτων στον 5,3 χλμ (Α/Κ Μικροκάστρου) και εν συνεχεία μέσω της Εθνικής Οδού Καστοριάς – Κοζάνης.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας έως την 10/01/2026 και ώρα 10:00, παντός οδικού οχήματος στην Νέα Εθνική Οδό 3 Φλώρινας – Κοζάνης, από τον A/K Παραβεγορίτιδας (37ο χλμ. Νέας Εθνικής Οδού 3 Φλώρινας-Κοζάνης) έως τον Α/Κ Ανατολικού – Πτολεμαΐδας. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, ως ακολούθως:
- Τα οχήματα που κινούνται από Φλώρινα προς Κοζάνη και από Έδεσσα προς Κοζάνη, θα εκτρέπονται στην Παλαιά Εθνική Οδό Φλώρινας – Κοζάνης από τον Α/Κ Αμυνταίου – Λεβαίας (34ο χλμ. Νέας Εθνικής Οδού 3 Φλώρινας-Κοζάνης) και θα εκτρέπονται εκ νέου στην Νέα Εθνική Οδό 3 από τον Α/Κ Ανατολικού – Πτολεμαΐδας.
- Τα οχήματα από κινούνται από Κοζάνη προς Φλώρινα θα εκτρέπονται στην Παλαιά Εθνική Οδό Κοζάνης – Φλώρινας από τον Α/Κ Ανατολικού – Πτολεμαΐδας και θα εκτρέπονται εκ νέου στην Νέα Εθνική Οδό 3 από τον Α/Κ Αμυνταίου – Λεβαίας (34ο χλμ. Νέας Εθνικής Οδού 3 Φλώρινας-Κοζάνης).
Επιπλέον, ανακοινώνονται προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας έως την 10/01/2026 και ώρα 11:00 ως ακολούθως:
- Την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, στην είσοδο και έξοδο του μεθοριακού σταθμού Νίκης.
- Τα φορτηγά οχήματα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο Α27 Φλώρινας-Νίκης με κατεύθυνση προς Νίκη θα σταθμεύουν στους χώρους στάθμευσης (πάρκινγκ) που υπάρχουν κατά μήκος του.
www.ertnews.gr
Η συνέχεια εδώ






