Header Ads

Κοζάνη: Η τεχνολογία του υδρογόνου στο επίκεντρο του 2ου Hydrogen Summer ScH2ool

448991333_1023216605898120_5320606210127166411_n

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες του 2ου Hydrogen Summer ScH2ool που ξεκίνησαν την Δευτέρα 1 Ιουλίου στη Δυτική Μακεδονία και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024. Το 2ο θερινό σχολείο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου GreenSkills4H2 – The European Hydrogen Skills Alliance του προγράμματος ERASMUS+ και αποτελεί συνεργασία του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας CluBE, της Advent Technologies και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το 2ο Hydrogen Summer ScH2ool παρακολουθούν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, επαγγελματίες, τεχνικό προσωπικό και μηχανικοί με στόχο την αναβάθμιση και εξειδίκευση δεξιοτήτων που επιθυμούν να εισέλθουν σε διεθνές επίπεδο.

Εξήντα επτά καταρτιζόμενοι έχουν το προνόμιο να μάθουν από ειδικούς του κλάδου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, μέσα από τις θεματικές ενότητες για για το υδρογόνο ως καύσιμο (παραγωγή, αποθήκευση, μεταφορά), για τα θέματα ασφαλείας, την οικονομία υδρογόνου, τις τεχνολογίες ηλεκτρόλυσης και κυψελών καυσίμου. Το θερινό σχολείο λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στη ΖΕΠ Κοζάνης παρέχοντας μια εξαιρετική ευκαιρία για άτομα που επιδιώκουν να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε αυτόν τον ταχέως εξελισσόμενο τομέα.

Σήμερα στο πλαίσιο των μαθημάτων έγινε επίδειξη των συστημάτων κυψελών καυσίμου της Advent Technologies Inc, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Δρ. Βασίλη Γρηγορίου.

Με ενδιαφέρον οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για όλες τις νέες εξελίξεις γύρω από τις τεχνολογίες υδρογόνου, με θεματικές ενότητες που περιλαμβάνουν ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του υδρογόνου τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ο διαχειριστής του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας CluBE, Νίκος Ντάβος. Ο κ.Ντάβος υπογράμμισε μάλιστα ότι φέτος οι συμμετέχοντες θα λάβουν ειδική πιστοποίηση από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας το οποίο αποτελεί συνδιοργανωτή του Hydrogen Summer School.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας λειτουργεί το μοναδικό μεταπτυχιακό τμήμα σε όλη την Ελλάδα για τις τεχνολογίες υδρογόνου, προετοιμάζοντας τους επαγγελματίες για το καύσιμο όχι μόνο του μέλλοντος αλλά και στο παρόν, όπως επεσήμαναν άλλωστε φοιτητές προπτυχιακοί των πολυτεχνικών σχολών και μεταπτυχιακοί που συμμετέχουν και στο 2ο Hydrogen Summer ScH2ool.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.