Header Ads

Μποδοσάκειο: «Getting to zero – μηδένισε το»

Το μήνυμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας κατά του Aids, το «Getting to zero – μηδένισε το», είναι ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης του κόσμου με στόχο όχι μόνο την αντιμετώπιση αλλά και τον μηδενισμό του κινδύνου, των μολύνσεων αλλά και των θανάτων από των ιό.



Σε μια Ελλάδα της κρίσης, όπου τα νούμερα των νέων ατόμων που δηλώνονται οροθετικά, αυξάνονται καθημερινά, δεν έχουμε την πολυτέλεια να μιλάμε για το Aids μόνο την 1η Δεκεμβρίου και να ξεχνάμε την νόσο την αμέσως επόμενη ημέρα. Με καταγεγραμμένα 792 άτομα το πρώτο 10μηνο του 2013 (όσα δηλώθηκαν στα κέντρα αναφοράς),από τα οποία 709 άνδρες και 83 γυναίκες και με μία αύξηση της τάξης του 47,83 % της εμφάνισης του HIV σε χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών το 2012 (Στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ), συμπεραίνουμε ότι η επαγρύπνηση όλων είναι επιβεβλημένη.

Γιατί ο ιός του Aids μας αφορά όλους ανεξάρτητα φύλου, ηλικίας, καταγωγής, σεξουαλικών προτιμήσεων κ.τ.λ, και ο καθένας μας οφείλει να ενημερωθεί και να ενημερώσει για τους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης του ιού, γιατί η άγνοια, ο φόβος και η προκατάληψη θρέφουν την ύπαρξη και την διάδοση του.

Το Μποδοσάκειο νοσοκομείο και η Κοινωνική υπηρεσία σε συνεργασία με την ψυχολόγο του Νοσοκομείου και την Β/θμια Εκπαίδευση Νομού Κοζάνης για ακόμα μια χρονιά θα ενημερώσει τους μαθητές της Α’ Τάξης των Λυκείων της Εορδαίας για την νόσο του Aids, τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης, με διάθεση και έντυπου ενημερωτικού υλικού κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Από το Blogger.