Header Ads

Κοζάνη: Όλα έτοιμα για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής

kozani eklogiko iliko

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο υπηρεσιακός μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, με στόχο την άρτια προετοιμασία και διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου 2024. Οι σάκοι με το εκλογικό υλικό έχουν ετοιμαστεί και θα παραδοθούν σήμερα στους εκπροσώπους των Δήμων που θα τους παραλάβουν από το κτίριο της ΠΕ Κοζάνης για να τους μεταφέρουν στα εκλογικά τμήματα.

Σε 327 εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν οι 158.890 εγγεγραμμένοι και οι 398 ετεροδημότες, που αποτελούν το σύνολο των εκλογέων στην ΠΕ Κοζάνης. Στην Δυτική Μακεδονία τα εκλογικά τμήματα ανέρχονται σε 734, οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι 346.344, ενώ 735 θα είναι οι ετεροδημότες με το σύνολο των εκλογέων, στην Περιφέρεια να ανέρχεται στους 347.079.

Αντίστροφη μέτρηση για την Κυριακάτικη εκλογική διαδικασία και τα εκλογικά συνεργεία δηλώνουν πανέτοιμα για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Χθες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η γενική δοκιμή των πληροφοριακών συστημάτων από τις δομές πληροφορικής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης συνεχάρη το προσωπικό που εδώ και μήνες, αλλά ειδικά το τελευταίο διάστημα, φρόντισε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όπως ανέφερε κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο χώρο, όπου ετοιμαζόταν το εκλογικό υλικό για να παραδοθεί, στέλνοντας το μήνυμα «Ψηφίζουμε για την Ευρώπη, ψηφίζουμε για την Ελλάδα».

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Οι εκλογείς μπορούν να βάλουν σταυρό προτίμησης σε έως 4 υποψηφίους από τα 31 κόμματα που έχουν ανακηρυχθεί και συμμετέχουν στις ευρωεκλογές, διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών. Σε περίπτωση που κάποιος βάλει περισσότερους σταυρούς προτίμησης, δεν υπολογίζεται κανένας σταυρός, αλλά το ψηφοδέλτιο δεν ακυρώνεται, προσμετράται κανονικά στο κόμμα.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.