Header Ads

Κοζάνη: Π. Κουκουλόπουλος -“Να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα για τις προσκλήσεις ΔΑΜ”

images-1-768x511

Την αναγκαιότητα να δοθεί παράταση στην καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης σε τέσσερις Προσκλήσεις του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, επισημαίνει με ερώτησή του, προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο βουλευτής Κοζάνης και Τομεάρχης Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, υποβάλλοντας μαζί και σχετικό έγγραφο του Επιμελητηρίου Κοζάνης.

Όπως αναφέρει ο κ. Κουκουλόπουλος «Η τοπική επιχειρηματική κοινότητα του νομού Κοζάνης και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας χρειάζεται να της δοθεί επιπλέον αναγκαίος χρόνος, για να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις τεσσάρων Προσκλήσεων του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Δ.Α.Μ.), στις οποίες η καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την 28η Ιουνίου 2024.

Πρόκειται για Προσκλήσεις υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης σε δράσεις που υλοποιούνται στις ηπειρωτικές περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΣΔΙΜ). Οι δράσεις αυτές είναι:

  • «Ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων ΜΜΕ», «Ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων νέων και υπό σύσταση ΜΜΕ»
  • «Ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων νέων και υπό σύσταση μεγάλων επιχειρήσεων» και
  • «Ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων παραγωγικών επενδύσεων υφιστάμενων μεγάλων επιχειρήσεων».

Υπογραμμίζεται ότι το Επιμελητήριο Κοζάνης ζητάει να δοθεί παράταση στην καταληκτική προθεσμία υποβολών στις Προσκλήσεις «κατά τουλάχιστον ένα μήνα και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2024.

Ο κ. Κουκουλόπουλος ζητάει από τον Υπουργό να τον ενημερώσει, για το εάν προτίθεται να δώσει την αναγκαία παράταση; Και πότε ακριβώς θα δημοσιευτούν οι σχετικές τροποποιητικές Αποφάσεις;

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.