Header Ads

Καστοριά: Τα ποσοστά ανεργίας στο επίκεντρο συνάντησης

thumbnail_1

Για την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή της Καστοριάς και τα ποσοστά ανεργίας όπου ανέλυσε και τους βασικούς παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτή, ενημέρωσε την Υποδιοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α) Ιωάννας Χορμόβα, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης κατά την διάρκεια συνάντησης τους.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος “τόνισα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση από τη μεριά της Δ.ΥΠ.Α, προκειμένου να δημιουργηθούν νέα προγράμματα απασχόλησης με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της περιοχής, αλλά και να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα”. Στο πλαίσιο της συνάντησης τους οι δύο πλευρές, μίλησαν για τα μελλοντικά προγράμματα απασχόλησης, τα οποία στοχεύουν στην επαγγελματική κατάρτιση και την ενίσχυση των δεξιοτήτων των ανέργων.

Επίσης τονίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας, μέσω κοινών δράσεων με σκοπό την πλήρη ενημέρωση του κοινού ως προς τις διαθέσιμες ευκαιρίες απασχόλησης και τα προγράμματα κατάρτισης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σάκης Ρήμος, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννης Γκόγκας, καθώς και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας, οι οποίοι συνόδευαν την κα Χορμόβα.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.