Header Ads

Κοζάνη: Επιστροφή της “Ηyperion Robotics” του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας από Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό

Επέστρεψε από την Γαλλία η ομάδα ρομποτικής “Ηyperion Robotics” του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμός Ρομποτικής, έχοντας στις αποσκευές της πολλές και σημαντικές εμπειρίες, μέσα από ένα ακόμα συναρπαστικό ταξίδι, που έζησαν οι φοιτητές για 3η φορά, κατακτώντας την 20η θέση, ανάμεσα σε Πανεπιστήμια απ’ όλο τον κόσμο.

Ο αρχηγός της ομάδας ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Χατζησάββας, μίλησε στην ΕΡΤ Κοζάνης για τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό. “Ήταν η 3η κατά σειρά συμμετοχή της σε διεθνείς διαγωνισμούς, που η Ηyperion Robotics πήρε μέρος μετά από τα 2 χρόνια πανδημίας, που οι διαγωνισμοί δεν πραγματοποιήθηκαν με την φετινή διοργάνωση να λαμβάνει χώρα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ρομποτικής – Eurobot 2022, που διεξήχθη 25-28 Μάιου στη Λα Ρος-συρ-Υών της Γαλλίας. Επόμενος στόχος που έχει θέσει η ομάδα είναι η συμμετοχή η υψηλότερη κατάταξη στον βαθμολογικό πίνακα στον επόμενο ευρωπαϊκό πανεπιστημιακό διαγωνισμό τον Μάιο του 2023”.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η ομάδα ρομποτικής του Πανεπιστημίου κατασκεύασε, προγραμμάτισε και διαγωνίστηκε σε πέντε γύρους με δύο ρομπότ, τον Πυγμαλίων και την Γαλάτεια. Λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας του συστήματος διευθυνσιοδότησης του Πυγμαλίωνα, καθώς και του περιορισμένου χρόνου για την αντικατάσταση και τον επαναπρογραμματισμό του, η ομάδα συνέχισε να διαγωνίζεται στους τρεις τελευταίους γύρους με το ένα εκ των δυο ρομπότ, τη Γαλάτεια. Παρά τις δυσκολίες, η Hyperion Robotics κατάφερε να εντυπωσιάσει συμμετέχοντες, κριτές και θεατές με τους μηχανισμούς συλλογής, αποθήκευσης και ταξινόμησης των αντικειμένων της πίστας του διαγωνισμού.

Η ομάδα, η οποία συντονίζεται από τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηνά Δασυγένη (Team Mentor) και στελεχώνεται από τον Υποψήφιο Διδάκτορα Αντώνιο Χατζησάββα (Team Leader) και τους φοιτητές Γεώργιο Φράγκο (Construction – Analysis & Design), Πέτρο Χατζητουλούση (Software Developer), Πέτρο Στρουμπάκη (Construction – Analysis & Design), Κωνσταντίνο Γεωργίτσαρο (Software Developer) και Γεώργιο Κτιστάκη (Construction – Analysis & Design), έχει θέσει ως επόμενο στόχο την συμμετοχή και την υψηλότερη κατάταξη στον βαθμολογικό πίνακα στον επόμενο ευρωπαϊκό πανεπιστημιακό διαγωνισμό τον Μάιο του 2023.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η “Hyperion Robotics”, με ανακοίνωσή της ευχαριστεί τις Αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη, καθώς και τις εταιρείες Aegean Airlines (Χορηγός Αερομεταφορών), GLOBALSAT A.E., Open Technology Services (OTS), Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ και Linakis Digital που πίστεψαν, όπως υπογραμμίζουν στην προσπάθεια και με τις χορηγίες τους, κατέστησαν δυνατή την συμμετοχή της ομάδας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ρομποτικής.

ΕΡΤ Κοζάνης – Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.