Header Ads

Γραφείο ΕΦΕΤ ετοιμάζει το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κοζάνη

photo: Eurokinissi

Την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για δημιουργία γραφείου ΕΦΕΤ στη Δυτική Μακεδονία, δημοσιοποίησε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης, με τον περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη, τους τέσσερις αντιπεριφερειάρχες, στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το επόμενο διάστημα ο ΕΦΕΤ αναμένεται να εντάξει το συγκεκριμένο γραφείο ελέγχου στο πεδίο δράσης του και να ανακοινώσει τη διαδικασία στελέχωσής του από ειδικούς επιστήμονες. 

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το συγκεκριμένο γραφείο θα στελεχωθεί από τέσσερις ειδικούς επιστήμονες επί των τροφίμων, που θα αναλάβουν να διεξάγουν εγκεκριμένους ελέγχους και στους τέσσερις νομούς της δυτικής Μακεδονίας.

Στόχος είναι, όπως τόνισε η κ. Τελιγιορίδου, ο αποτελεσματικότερος έλεγχος των τροφίμων στην περιοχή. Σήμερα, ο έλεγχος των τροφίμων στη Δυτική Μακεδονία γίνεται από κλιμάκιο του ΕΦΕΤ, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.

Το γραφείο του ΕΦΕΤ θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη και σύμφωνα με τον σχεδιασμό αναμένεται να λειτουργήσει στο τέλος Δεκεμβρίου 2018.

Από το Blogger.