Header Ads

Το μεγαλύτερο πασχαλινό αυγό έβαψαν στην Πτολεμαΐδα- Ύψος 2,10 μ. και 150 κιλά

Το μεγαλύτερο πασχαλινό αυγό έβαψαν στην Πτολεμαΐδα- Ύψος 2,10 μ. και 150 κιλά

Το μεγαλύτερο πασχαλινό αυγό της χώρας έβαψαν το πρωί της Μ. Πέμπτης μικροί κυρίως κάτοικοι του δήμου Εορδαίας, στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.

Πρόκειται για ένα εικαστικό αυγό ύψους 2,10 μέτρων και βάρους άνω των 150 κιλών, φτιαγμένο από μονωτικό υλικό και φελιζόλ.
Την ιδέα για την κατασκευή του τεράστιου πασχαλινού αυγού την είχε η εικαστικός και ιδιοκτήτρια του ατελιέ "Περί Τέχνης", Ντανιέλα Νικόλοβα - Σιδηροπούλου, η οποία μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" υποστήριξε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο αυγό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά ίσως και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.

aygo

Το τεράστιο πασχαλινό αυγό, το οποίο βάφτηκε με πινέλα και μπογιές από μικρά παιδιά της Δυτικής Μακεδονίας, το πλαισιώνει ένας λαγός ύψους 1,7 μέτρων, ενώ στη βάση της κατασκευής υπάρχουν άλλα μικρότερα αυγουλάκια, τα οποία "αγγίζουν" το μισό μέτρο.

aygo1

"Είναι μια γιορτή, η μεγαλύτερη πασχαλινή εκδήλωση, την οποία περιμένουν τα παιδιά όλου του δήμου Εορδαίας. Το εικαστικό αυγό δημιουργείται από παιδιά και δεν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο σε τόσο μεγάλο ύψος στη χώρα" είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Σιδηροπούλου.

aygo2

Είναι η πέμπτη χρονιά που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη εκδήλωση στην πλατεία της Πτολεμαΐδας, με την εικαστικό να προετοιμάζει αρκετό καιρό πριν το τεράστιο πασχαλινό αυγό. Φροντίζει να επιδιορθώνει τις ζημιές, να το βάφει λευκό και να ετοιμάζει τα σχέδια και τα μοτίβα, πάνω στα οποία θα εκφραστούν με τις μπογιές τα μικρά παιδιά.

Από το Blogger.