Header Ads

Ερώτηση Π. Κουκουλόπουλου για την αποζημίωση καπνοκαλλιεργητών

paris-koukoulopoulos-700x375

«Προβληματισμός επικρατεί στους καπνοκαλλιεργητές του Αγροτικού Καπνικού Συνεταιρισμού Βοΐου, Καστοριάς και Γρεβενών, καθώς έχει παρέλθει ένα ολόκληρο έτος και ακόμα δεν έχουν ενισχυθεί οικονομικά για τη ζημία που υπέστησαν στη σοδειά του 2023». Αυτό αναφέρει σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Στην ερώτηση επισυνάπτεται επιστολή του συνεταιρισμού στην οποία αναλύεται το πώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες έπληξαν τις καλλιέργειες καπνού. Όπως αναφέρεται, το 2022 οι 120 παραγωγοί είχαν σοδειά 308.419 κιλά, με εμπορική αξία 1.489.545 ευρώ, ενώ το 2023, οι 86 παραγωγοί είχαν σοδειά 162.546 κιλά, με εμπορική αξία 807.398 ευρώ.

Παράλληλα, ο συνεταιρισμός περιγράφει “πλημμελές ενδιαφέρον” στις επικοινωνίες του με τον ΕΛΓΑ Κοζάνης από τον Ιούλιο 2023, όταν ενημέρωσαν για το ύψος της ζημίας και επιχείρησαν να διεκδικήσουν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους. Επιπλέον, κάνουν λόγο για αντίστοιχες περιπτώσεις ζημιών σε καπνοκαλλιέργειες, οι οποίες αποζημιώθηκαν.

Ο κ. Κουκουλόπουλος ζητά από τους υπουργούς να τον ενημερώσουν για ποιες άμεσες πρωτοβουλίες θα αναλάβουν για την ταχεία και πλήρη αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των καπνοκαλλιεργητών.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.