Header Ads

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας φοιτητών στη Θεσσαλονίκη μετά τις επιχειρήσεις στις καταλήψεις στο ΑΠΘ

.

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με την επιστροφή των μαθημάτων δια ζώσης, μα και της νέας επιχείρησης της αστυνομίας σε κατάληψη.

Όπως μετέδωσε το Thesstoday.gr, όπως και την Τετάρτη έτσι την Πέμπτη, δεκάδες φοιτητές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα μπροστά από το κτίριο Διοίκησης αντιτίθενται στη στάση που επιδεικνύει ο πρύτανης, Νίκος Παπαϊωάννου.

Επίσης σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν και διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, καθώς η διοίκηση έλαβε την απόφαση να κλειδώνει εδώ και δύο εβδομάδες όλες τις εισόδους της Πρυτανείας, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Επίσης, για τις 13.00 είχε ανακοινωθεί συγκέντρωση φοιτητών στην Καμάρα, την οποία αναμενόταν να ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στο μεταξύ, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία οι 15 συλληφθέντες από τη χθεσινή εκκένωση του εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ, το οποίο είχε καταληφθεί λίγα 24ωρα μετά την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό».

Η εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε εις βάρος τους δίωξη για τις εξής πράξεις (όλες σε βαθμό πλημμελήματος): διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ραδιοσυχνοτήτων. Οι πρώτες τέσσερις πράξεις είναι από κοινού, ενώ οι δύο τελευταίες συνδέονται με τα κοντάρια και τις ασύρματες συσκευές που βρέθηκαν στο σημείο της κατάληψης. Ένας εκ των συλληφθέντων διώκεται για συνέργεια στις πράξεις της βίας κατά υπαλλήλων και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες, ηλικίας 20 έως 39 ετών, ενώ μεταξύ αυτών είναι εν ενεργεία προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έλαβε χώρα συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες.

Με πληροφορίες από Thesstoday.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.