Header Ads

Αποχώρηση ομοσπονδιών από την FIFA για το παγκόσμιο κύπελλο κάθε δύο χρόνια

Ο τρεματοφύλακας της Γαλλίας, Ούγκο Λορίς κρατάει το παγκόσμιο κύπελο στο χέρι, μετά την κατάκτηση του επι της Κροατίας στον τελικό το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η σκέψη ή μάλλον καλύτερα η επιθυμία της FIFA να διοργανώνεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάθε δύο χρόνια, βρίσκει αντίθετες πολλές χώρες και φυσικά πολλές ομοσπονδίες ποδοσφαίρου.

Το «Associated Press», σε αποκλειστικό σημοσίευμά του, αναφέρει ότι υπάρχουν πολλές ευρωπαϊκές ομοσπονδίες που έχουν αρχίσει να εξατάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από τη FIFA, θέλοντας να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ ο Τζιάνι Ιφαντίνο έχει δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα από εκπροσώπους ευρωπαϊκών ομοσπονδιών, οι οποίοι του εξέφρασαν την εντονότατη δυσαρέσκειά που φαίνεται ότι υπάρχει στις τάξεις των ομοσπονδιών. Μάλιστα αρκετοί τον προειδοποίησαν ότι υπάρχουν σκέψεις για αποχώρηση από τη FIFA.

Την προηγούμενη εβδομάδα πάντως η δυσαρέσκεια αυτή εκφράστηκε με ανακοίνωση από τις Σκαδιναβικές χώρες με μία κοινή ανακοίνωσή τους στην οποία ανέφεραν τα εξής:

«Αν μία πλειοψηφία της FIFA αποφασίσει να υιοθετήσει την πρόταση για το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία, τότε οι Σκανδιναβικές Ομοσπονδίες θα πρέπει να σκεφτούν περισσότερες δράσεις και σχέδια που θα είναι πιο κοντά στις βασικές αξίες του, αντί για την πρόταση της FIFA».

Την ανακοίνωση υπέγραψαν οι πρόεδροι των ομοσπονδιών της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας της Ισλανδίας και των Νήσων Φερόε και από αυτή φαίνεται το ενδεχόμενο να φύγουν από τη FIFA και φυσικά οι εθνικές ομάδες τους να μην πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτό που επισημαίνεται στο άρθρο είναι ότι η κίνηση αυτή, δηλαδή της αποχώρησης είναι ότι νομικά είναι δυνατόν να συμβεί με τις ομοσπονδίες να μην κινδυνεύουν με κάποια τιμωρία, ιδιαίτερα στις διοργανώσεις της UEFA, αναφέροντας το αντίστροφο παράδειγμα του Γιβραλτάρ, που έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και λάμβανε μέρος στις διοργανώσεις της, αλλά έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια για να αναγνωριστεί από τη FIFA.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.