Header Ads

Ο Πρωθυπουργός της Βικτόρια βάζει "φρένο" στους ανεμβολιαστους τενίστες του Australian Open

Ο Νόβα Τζόκοβιτς νικητής του Australian Open το 2021.

Το σήριαλ της συμμετοχής των ανεμβολίαστων τενιστών στο Australian Open, καλά κρατεί.

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτόρια, Νταν Άντριους, τόνισε ότι οι τενίστες και οι τενίστριες που δεν θα είναι εμβολιασμένοι, θα δυσκολευτούν να εξασφαλίσουν βίζα για να πάρουν μέρος στους αγώνες.

Ο Νταν Άντριους είπε: «Δεν νομίζω ότι ένας μη εμβολιασμένος τενίστας θα έχει βίζα για να έρθει σε αυτή τη χώρα. Ο ιός δεν ενδιαφέρεται για την κατάταξή σας ή για τον αριθμό των τουρνουά Grand Slam που έχετε κατακτήσει. Κι εάν αυτοί οι παίκτες έπαιρναν βίζα, πιθανότατα θα έπρεπε να μείνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες σε αντίθεση με τους εμβολιασμένους τενίστες».

Ο Άντριους είναι πρωθυπουργός της Βικτόρια πρωτεύουσα της Μελβούρνη η οποία θα φιλοξενήσει το τουρνουά της Αυστραλίας.

Το ΑΠΕ αναφέρει ότι οι δηλώσεις αυτές έχουν σαν αποδέκτες αρκετούς πρωταθλητές μεταξύ των οποίων είναι και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που είναι Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη και ο οποίος θέλει να κατακτήσει ένα ακόμα Grand Slam και σε πρόσφατη συνέντευξή του, αρνήθηκε να διευκρινίσει αν έχει εμβολιαστεί ή αν πρόκειται να το κάνει.

Η Αυστραλία έχει κλείσει τα σύνορά της πριν από 19 μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και μάλιστα εφαρμόζει κάποιους από τους πι αυστηρούς περιορισμούς στον κόσμο έχοντας εγκλωβίσει δεκάδες Αυστραλούς στον εξωτερικό. Όπως έχει ανακοινώσει τα σύνορά της θα ανοίξουν σταδιακά από τον Νοέμβριο, αλλά σε πρώτη φάση θα επιτραπεί μόνο σε Αυστραλούς η είσοδος και σε μόνιμους κατοίκους της χώρας, με υποχρεωτική καραντίνα στο σπίτι.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας μάλιστα έκανε δηλώσεις και για το γκραν πρι της F1 που θα διεξαχθεί στις 10 Απριλίου 2022, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρχουν πολλοί θεατές που δεν θα έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Το Australian Open, ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει τις 18 Ιανουαρίου του 2022. Όμως οι διοργανωτές μετά από συνεχείς συζητήσεις με την τοπική κυβέρνηση αναφορικά με τα μέτρα προστασίας της υγείας από τον κορονοϊό, αποφάσισαν να ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου και θα τελειώσει στις 21 του ίδιου μήνα.

Τα προκριματικά των γυναικών θα διεξαχθούν στο Ντουμπάϊ και αυτά των ανδρών στη Ντόχα το διάστημα μεταξύ 10-13 Ιανουαρίου, δηλαδή εκτός Αυστραλίας.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.