Header Ads

H Apple προειδοποιεί: Οι μηχανές μεγάλου κυβισμού απειλούν τις κάμερες των iPhone

Caucasian male biker sitting on his motorbike and using his smart phone

Οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων iPhone θα πρέπει να προσέχουν τους ισχυρούς κραδασμούς από μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, καθώς οι δονήσεις μπορεί να βλάψουν τα συστήματα κάμερας, προειδοποιεί η Apple.

Ο τεχνολογικός κολοσσός δημοσίευσε μια προειδοποίηση σύμφωνα με την οποία τα iPhone δεν πρέπει να «έρχονται σε επαφή» με τέτοιου είδους μηχανές σε ένα έγγραφο που εντόπισε και έφερε στη δημοσιότητα ο εξειδικευμένος ιστότοπος σε θέματα της Apple MacRumors.

Οι δονήσεις του κινητήρα μπορούν να βλάψουν τη σταθεροποιητή της εικόνας των τηλεφώνων ή τα συστήματα αυτόματης εστίασης, σύμφωνα με το έγγραφο.

Οι ιδιοκτήτες σκούτερ και μοτοποδηλάτων θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούν «βάσεις απόσβεσης κραδασμών».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρκετοί χρήστες δήλωσαν ότι τα τηλέφωνά τους έχουν υποστεί ζημιά από μοτοσικλέτα.

Και η Apple λέει ότι αρκετά μοντέλα iPhone είναι επιρρεπή σε τέτοιες ζημιές.

Τα επηρεαζόμενα συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την ποιότητα της εικόνας αντισταθμίζοντας την κίνηση, τους κραδασμούς και τις επιδράσεις της βαρύτητας.

Ωστόσο, οι κινητήρες μοτοσυκλετών υψηλής ισχύος ή μεγάλης έντασης δημιουργούν έντονους κραδασμούς μεγάλου πλάτους, οι οποίοι μπορούν να μεταδοθούν μέσω του πλαισίου και του τιμονιού.

Η άμεση έκθεση σε δονήσεις μπορεί να υποβαθμίσει την απόδοση αυτών των συστημάτων και να οδηγήσει σε μειωμένη ποιότητα εικόνας στις φωτογραφίες και τα βίντεο, αναφέρει.

Η λύση είναι να αποφεύγεται η άμεση επαφή των iPhone με αυτές τις μοτοσυκλέτες - κάτι που συνήθως γίνεται για πλοήγηση.

(με πληροφορίες από BBC)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.