Header Ads

Πρώην σύμβουλος του Τραμπ πιστεύει ότι ποτίζουν με εμβόλια Covid-19 τα ντρέσινγκ σαλάτας

Ο Φλιν, οπαδός του κινήματος θεωριών συνωμοσίας QAnon.

Υπάρχουν πολλά είδη γευστικών αλλά και υγιεινών ντρέσινγκ σαλατών αλλά σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, οι σαλάτες και τα σάλτσες τους αποτελούν το ”κρυφό όπλο” κατά των όσων ενταντιώνονται στον εμβολιασμό στις ΗΠΑ. 

Θα αναρρωτηθεί κανείς εύλογα τι σχέση μπορούν να έχουν οι σαλάτες και τα συνήθη συστατικά των ντρέσινγκ τους, όπως το λάδι, το ξύδι και η μουστάρδα με την Covid-19. Tην ”απάντηση” έδωσε ο Μάικλ Φλιν ο οποίος πλασάρει μια νέα ευφάνταστη θεωρία συνωμοσίας: Τα ντρέσινγκ για σαλάτες περιέχουν το εμβόλιο του κορονοϊού.

Ο Φλιν, οπαδός του κινήματος θεωριών συνωμοσίας QAnon που το περασμένο Μάιο σε συνέλευση της διαβόητης ομάδας είχε ζητήσει να γίνει στις ΗΠΑ πραξικόπημα, παρόμοιο με αυτό της Μιανμάρ, διέδωσε τους ισχυρισμούς του κατά την εμφάνισή του σε διαδικτυακή εκπομπή αφιερωμένη στην Covid-19 και τις θεωρίες συνωμοσιών για την υποτιθεμένη νοθεία τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. 

To θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας από ένα tweet του πρώην ομοσπονδιακού εισαγγελέα, Ρον Φιλιπόσκι ο οποίος μοιράστηκε ένα κλιπ από την εν λόγω συζήτηση σχολιάζοντας ως εξής: ”Σε μια εκπομπή αφιερωμένη στις συνωμοσίες για τον κορονοϊό και την εκλογική απάτη, ο Μάικλ Φλιν παρουσίασε χθες ένα άρθρο που διάβασε ότι το παρακράτος του ιατρικού κατεστημένου σχεδιάζει να βάλει κρυφά το εμβόλιο για τον κορονοϊό στο ντρέσινγκ σαλάτας”. 

«Κάποιος μου έστειλε ένα μήνυμα σήμερα το πρωί όπου μιλούσαν για το πως βάζουν το εμβόλιο σε σάλτσα σαλάτας και σε σαλάτες. Το εχεις δει αυτο; Θέλω να πω - και σκέφτομαι από μέσα μου, ζει στην κοσμάρα του, σωστά; Ο Φλιν ακούγεται να λέει στο κλιπ. ”Αυτοί οι άνθρωποι σκέφτονται σοβαρά πώς να μας επιβάλουν τη θέλησή τους στην κοινωνία μας και αυτό πρέπει να σταματήσει”, ανέφερε ο Φιλιπόσκι. 

Ο ισχυρισμός του Φλιν προήλθε από μια νέα μελέτη κατά την οποία αναλύεται πως στο μέλλον τα εμβόλια mRNA θα μπορούν να καλλιεργηθούν σε βρώσιμα φυτά όπως το μαρούλι, και θα μπορούν επομένως να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου και να φαγωθούν αντί να λαμβάνονται από ένεση.

Μέχρι στιμής δεν έχουν υπάρξει προτάσεις για την τοποθέτηση εμβολίων COVID-19 στη σαλάτα ή τα σάλτσες της.

Ο Φλιν παραιτήθηκε μετά από μόλις 22 ημέρες ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, αφού εμφανίστηκαν αναφορές ότι είπε ψέματα για τις συναλλαγές του με Ρώσο αξιωματούχο.

Ομολόγησε την ενοχή του το 2017 και παράδεχτηκε ότι είπε ψέματα στο FBI για τις επαφές του με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεδρικής μετάβασης. Ο Τραμπ του έδωσε προεδρική χάρη τον Νοέμβριο, εβδομάδες μετά την ήττα του στις εκλογές. Έκτοτε, ο Φλιν έχει αφιερώσει σημαντικές προσπάθειες στη διάδοση ψεμάτων σχετικά με τις εκλογές του 2020 και άλλες θεωρίες συνωμοσίας.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.