Header Ads

Πολωνία: Ανακλήθηκε αντι-ΛΟΑΤΚΙ ψήφισμα από περιφερειακή συνέλευση

Aνθρωποι που συμμετέχουν στην παρέλαση ισότητας, τη μεγαλύτερη παρέλαση ομοφυλοφίλων στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, στη Βαρσοβία, Πολωνία, Σάββατο 19 Ιουνίου 2021. Η εκδήλωση επέστρεψε φέτος μετά από ένα διάλειμμα που προκλήθηκε από την πανδημία πέρυσι και εν μέσω αντιδράσεων στην Πολωνία και Ουγγαρία κατά των δικαιωμάτων LGBT. (AP Photo/Czarek Sokolowski)

Μια περιοχή στη νότια Πολωνία ανακάλεσε το ψήφισμα κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας την Τετάρτη υπό την απειλή να χάσει τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η περιφερειακή συνέλευση του Swietokrzyskie ψήφισε σε ειδική συνεδρίαση για την ανάκληση του ψηφίσματος, που εγκρίθηκε για πρώτη φορά το 2019, το οποίο εναντιωνόταν «στις προσπάθειες εισαγωγής της ιδεολογίας ΛΟΑΤΚΙ στις τοπικές κυβερνήσεις και στην προώθηση αυτής της ιδεολογίας στη δημόσια ζωή».

Το ψήφισμα έκανε επίσης λόγο για «βαθιά αποδοκιμασία και έντονη αντίθεση στις προσπάθειες των φιλελεύθερων πολιτικών και κοινωνικών κύκλων να προωθήσουν μια ιδεολογία που βασίζεται στη ΛΟΑΤΚΙ επιβεβαίωση, οι οποίες έρχονται σε σαφή αντίφαση με την πολιτιστική κληρονομιά και τις αιώνιες χριστιανικές παραδόσεις όχι μόνο της ... περιοχή αλλά και της Πολωνίας και της Ευρώπης ».

Το Swietokrzyskie είναι η πρώτη περιοχή της Πολωνίας που ακύρωσε ένα τέτοιο ψήφισμα αφού πολλά ανάλογα υιοθετήθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας που έχουν καθοριστεί ως «ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΚΙ».

Η ανάκληση σηματοδότει μια ανατροπή για τη συντηρητική κυβέρνηση καθώς η ΕΕ ανέστειλε τη χρηματοδότηση εκατομμυρίων ευρώ στις περιοχές. Μέλη του κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη της Πολωνίας, είχαν υποστηρίξει τα ψηφίσματα, τα οποία σύμφωνα με τις τοπικές κοινότητες αποσκοπούσαν στην προστασία των οικογενειών που βασίζονται σε ενώσεις ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Ο ακτιβιστής Μπαρτ Στασέφσκι χαρακτήρισε την ανάκληση ως μια «μεγάλη μέρα για την Πολωνία και μια μεγάλη επιτυχία των ακτιβιστών και της κοινωνίας των πολιτών. Είμαι πραγματικά συγκινημένος. ”

Εν τω μεταξύ, η φιλελεύθερη εφημερίδα Gazeta Wyborcza είπε ότι η δράση της περιοχής σηματοδότησε «μια καλή μέρα στον αγώνα κατά των διακρίσεων».

Πηγή: Associated Press

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.