Header Ads

Κάτια Μπουνιατισβίλι: Η σταρ του πιάνου και το μήνυμα πριν από το ρεσιτάλ στο Μέγαρο

Κάτια Μπουνιατισβίλι

Γεννημένη στα 1987 στο Βατούμ, ένα από τα ομορφότερα θέρετρα της Γεωργίας στη Μαύρη Θάλασσα, η Κάτια Μπουνιατισβίλι άρχισε πιάνο στα τρία της χρόνια με δασκάλα τη μητέρα της.

Έκανε το ντεμπούτο της ως πιανίστα σε ηλικία έξι ετών με την Ορχήστρα Δωματίου της Τιφλίδας και την πρώτη της διεθνή εμφάνιση τέσσερα χρόνια αργότερα. Μελέτησε πιάνο στην πατρίδα της και στην Αυστρία.

Έχει δώσει ρεσιτάλ και κοντσέρτα στις διασημότερες συμφωνικές αίθουσες του κόσμου και έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα ρεσιτάλ του κόσμου, ενώ είναι τακτική προσκεκλημένη του περίφημου Φεστιβάλ του Βερμπιέ (Ελβετία).

Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες διεθνούς φήμης και κορυφαίους μαέστρους. Έχει υπογράψει αποκλειστικό συμβόλαιο με την Sony Classical. Πέρυσι κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Labyrinth» σε συνεργασία με την αδελφή της Γκβάντσα που είναι επίσης πιανίστα.

«Η ερμηνεία αυτή βγαίνει κατευθείαν μέσα από την καρδιά μίας από τις πιο συναρπαστικές και τεχνικά άρτιες νεαρές πιανίστες της εποχής μας» έγραφε ο βρετανικός «Guardian», με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου προσωπικού δίσκου (2012) της. Και δικαιολογημένα, αφού, με τις πληθωρικές της εμφανίσεις και τις ηχογραφήσεις της, η περιζήτητη γεωργιανή σολίστ έχει χτίσει μια εντυπωσιακή διεθνή καριέρα κερδίζοντας την αμέριστη εκτίμηση του κοινού χάρη στις γεμάτες ευαισθησία και φαντασία ερμηνείες της, αλλά και στην έντονη προσωπικότητά της. 

Η διάσημη πιανίστα επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, για μία και μοναδική εμφάνιση στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στο πλαίσιο της νέας σειράς ρεσιτάλ Piano Masters, η οποία σηματοδοτεί τη συνέχεια των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια του Μεγάρου και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου με την εμφάνιση του Ίβο Πογκορέλιτς. 

Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ της επικεντρώνεται σε πολύ γνωστά έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου, σε πολλά από τα οποία η ίδια έχει προσφέρει  μοναδικές ερμηνείες ευρύτατης απήχησης. Ανάμεσά τους, και έργα του Φραντς Λιστ], του πιο αγαπημένου της συνθέτη, ενός μουσουργού «γενναιόδωρου και υπερβατικού σε ό,τι αγγίζει», όπως λέει η ίδια, που «παντρεύει το λαϊκό με το ακαδημαϊκό ύφος, το κοσμικό με το θρησκευτικό στοιχείο, τη φύση με την ποίηση». 

«Γειά σου Αθήνα! Xαίρομαι τόσο πολύ που επιστρέφω  σε αυτή την υπέροχη, συγκλονιστική, γεμάτη ζωή πόλη. Σας στέλνω  πολλή αγάπη και ανυπομονώ να σας ξανασυναντήσω. Φιλιά». Ο χαιρετισμός της Κάτια Μπουνιατισβίλι στο ελληνικό κοινό λίγο πριν από το ρεσιτάλ της στην Αθήνα. 

Info

Μέγαρο Μουσικής 

Kυριακή 26 Σεπτεμβρίου, 20:30

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Τιμές εισιτηρίων 

11 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 16 €, 26 €, 34 €, 42 €, 52 €, 60 €

Για 2 συναυλίες: έκπτωση 10%

Eισιτήρια 

210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.