Header Ads

Νέες ταινίες: «Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα», «Fast & Furious 9», «Digger» και ακόμη δύο πρεμιέρες

Πέντε πρεμιέρες και δύο δυνατές επανεκδόσεις είναι οι νέες αφίξεις στα θερινά σινεμά από την Πέμπτη 17 Ιουνίου.  

Η ένατη εκδοχή με τους Μαχητές των Δρόμων, το οσκαρικό «Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα» (Promising Young Woman) της Έμεραλντ Φένελ, η βραβευμένη στο Φεστιβάλ Sundance 2020, ιρανική ταινία «Γιάλντα, η Nύχτα της Συγχώρεσης», που είναι εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, το πολυσυζητημένο και πολυβραβευμένο «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη και οι «Όρνιθες (Ή πώς να γίνεις πουλί)» του Μπάμπη Μακρίδη. 

«Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα»

Όλοι έλεγαν ότι η Κάσι ήταν μια πολλά υποσχόμενη νεαρή γυναίκα, με λαμπρό μέλλον ως φοιτήτρια της ιατρικής, μέχρι που ένα δραματικό γεγονός -ο βιασμός της συγκατοίκου και καλύτερης φίλης της από έναν συμφοιητή- αλλάζει την πορεία της.

Η Κάσι εργάζεται πλέον σε καφέ, αλλά τίποτα στη ζωή της δεν είναι αυτό που φαίνεται. Τις νύχτες συχνάζει σε μπαρ προσποιούμενη την μεθυσμένη. Οταν οι άνδρες δοκιμάζουν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία της, η Κάσι αποκαλύπτει πως δεν έχει πιει σταγόνα. Μέχρι που μια απροσδόκητη συνάντηση θα της δώσει την ευκαιρία να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος. 

Παίζουν Κάρεϊ Μάλιγκαν, Μπο Μπέρναμ, Άλισον Μπρι, Κλάνσι Μπράουν,Τζένιφερ Κούλιτζ, Λαβέρν Κοξ, Κόνι Μπρίτον.

«Fast & Furious 9: Μαχητές των Δρόμων» (F9)

Κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει το παρελθόν του όσο γρήγορα κι αν τρέξει (αν και το σενάριο μικρή σημασία έχει στις ταινίες του franchise που έχουν αποδώσει κέρδη άνω των 5,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κυκλοφορία του πρώτου «Fast and Furious» το 2001).

Ο Ντομ Τορέτο που υποδύεται ο Βιν Ντίζελ, ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με την Λέτι και τον γιο τους, τον μικρό Μπράιαν, όμως γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα καραδοκεί. Αυτή τη φορά, η απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αν θέλει να σώσει τους αγαπημένους του.

Η ομάδα του συγκεντρώνεται ξανά, με σκοπό να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων, στην οποία ηγείται ο πιο ικανός δολοφόνος και ο πιο δεινός οδηγός που έχει αντιμετωπίσει ποτέ. Αυτός ο άνδρας τυχαίνει να είναι ο ξεχασμένος αδερφός του Ντομ, ο Τζέικομπ.

Παίζουν Βιν Ντίζελ, Τζον Σένα, Σαρλίζ θερόν, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Έλεν Μίρεν, Ταϊρέζ Γκίμπσον, Κρις ”Λούντακρις” Μπρίτζες. 

«Γιάλντα, η Nύχτα της Συγχώρεσης»

Η Μαριάμ είναι μια φτωχή εικοσάχρονη κοπέλα, που παντρεύτηκε τον μεγαλύτερό της ευκατάστατο ηλικιωμένο Νάσερ με προσωρινό γάμο. Όμως τα πάντα ανατρέπονται όταν η νεαρή σύζυγος σκοτώνει κατά λάθος, χωρίς δόλο, τον άντρα της. Η τύχη της καταδικασμένης σε θάνατο χήρας είναι πλέον στα χέρια της κόρης του μακαρίτη, της Μόνας.

Ο τόπος όπου θα δοθεί, ή δεν θα δοθεί, αυτή η συγχώρεση για το φόνο, είναι το πλατό ενός τηλεοπτικού στούντιο, και ο χρόνος είναι η «νύχτα της συγχώρεσης», που στην ιρανική παράδοση ονομάζεται «Γιάλντα».

Η Γιάλντα, ένα περσικό έθιμο που έχει τις ρίζες του στη Ζωροαστρική παράδοση, είναι μία γιορτή του χειμερινού ηλιοστασίου. Στην πιο μεγάλη και πιο σκοτεινή νύχτα του έτους, οι άνθρωποι μαζεύονται, πίνουν και τρώνε έως αργά για να υποδεχτούν ασφαλείς και ανανεωμένοι την νέα μέρα. 

Σκηνοθεσία - σενάριο: Μασούντ Μπακσί
Με τους Σαντάφ Ασγκαρί, Μπενάκ Τζαφαρί, Μπαμπάκ Καριμί. 

Βραβείο Καλύτερης Ξένης Ταινίας - Φεστιβάλ Sundance 2020.

«Digger»

Το Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη είναι ένα σύγχρονο γουέστερν. Είναι η ιστορία του Νικήτα, που ζει αποτραβηγμένος στην κορυφή ενός ορεινού δάσους. Μια βιομηχανία επεκτείνεται επιθετικά διαταράσσοντας την άγρια φύση και απειλώντας τον τρόπο ζωής του. 

Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική άφιξη του γιου του, ο οποίος επιστρέφει για να διεκδικήσει το μερίδιο του κτήματος που κληρονόμησε μετά τον θάνατο της μητέρας του. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση ως τον μόνο παρατηρητή.

Παίζουν Αργύρης Πανταζάρας, Βαγγέλης Μουρίκης, Σοφία Κόκκαλη, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος. 

«Όρνιθες (Ή πώς να γίνεις πουλί)»

Οι Όρνιθες του κινηματογραφιστή Μπάμπη Μακρίδη -δημιουργού του L (Sundance Film Festival 2012) και του Οίκτου (Pity, Sundance Film Festival 2018, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2019)- είναι μια ταινία για την πτήση και την πτώση, για την ανθρώπινη ανάγκη να πετάμε, για τον φόβο του ύψους, τον ίλιγγο, την ουτοπία, την ελευθερία, τους θεούς και τον άνθρωπο.

Πρόκειται για μια υβριδική ταινία, στα όρια του ντοκιμαντέρ, της μυθοπλασίας και της πολιτικής φαντασίας.

Η ταινία εμπνέεται από τον αρχετυπικό μύθο του Αριστοφάνη και των Ορνίθων, την ομώνυμη παράσταση του Νίκου Καραθάνου και τους συντελεστές της, κινηματογραφώντας τους εκτός σκηνής, σε πραγματικούς χώρους και φυσικά τοπία -από τα λιβάδια ηφαιστειακής λάβας στην Ισλανδία έως τα υψίπεδα της Παταγονίας και από την Times Square έως τις πυραμίδες της Αιγύπτου.

Τα πάντα συμβαίνουν σε ένα σύμπαν ρευστής «καθημερινότητας», ανάμεσα σε ανθρώπους του θεάτρου, ορνιθολόγους και θυμόσοφους ερημίτες, που -όλοι τους- ονειρεύονται πως πετούν.

Επανεκδόσεις 

«Ερωτική Επιθυμία»

Ο αρχισυντάκτης μιας εφημερίδας μετακομίζει με τη σύζυγό του σ’ ένα καινούργιο σπίτι. Εκεί γνωρίζεται με τη την όμορφη γυναίκα της διπλανής πόρτας, σύζυγο ενός εμπορικού αντιπροσώπου, ο οποίος βρίσκεται συνήθως σε επαγγελματικό ταξίδι.

Κάποτε θα συνειδητοποιήσουν ότι οι σύζυγοί τους είναι εραστές και τότε θα βρεθούν στα χνάρια μιας ερωτικής επιθυμίας που κανείς τους δεν παραδέχεται πως είναι δική του.

Το αριστουργηματικό φιλμ του Γουόνγκ Καρ Γουάι, που απέσπασε δύο βραβεία στις Κάννες, αποτελεί το δεύτερο μέρος μιας άτυπης τριλογίας (Η Τριλογία της Αγάπης).

Προβάλλεται σε 4Κ αποκατεστημένη κόπια -διαδικασία που έγινε υπό την επίβλεψη του σκηνοθέτη. 

«Το Δυστύχημα»

Ο Στίβεν, ένας καθηγητής της Οξφόρδης, αισθάνεται παγιδευμένος τόσο από τον γάμο του, όσο και από τη ζωή του στο πανεπιστήμιο. Μέχρι που γνωρίζει την Άννα, μια όμορφη φοιτήτρια αρραβωνιασμένη με τον Γουίλιαμ, ο οποίος είναι φοιτητής του. 

Μετά από ένα φρικτό τροχαίο στο οποίο ο Γουίλιαμ σκοτώνεται, ο Στίβεν αναλαμβάνει να κρατήσει την Άννα στο σπίτι του κι ενώ η σύζυγος του απουσιάζει. 

Σκηνοθεσία Τζόζεφ Λόουζι, σενάριο Χάρολντ Πίντερ. 

Παίζουν Ντερκ Μπόγκαρντ, Στάνλεϊ Μπέικερ, Ζακλίν Σασάρντ. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.