Header Ads

Heal: Το να οδεύσουμε προς ένα καλύτερο αύριο είναι στο χέρι μας

.

 «Τι εκπληκτικές εποχές να ζει κανείς! Από την αρχή της χιλιετίας, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία, η πληροφορία γίνεται όλο και πιο εύκολα διαθέσιμη. Ζούμε σ′ έναν θαυμαστό καινούργιο κόσμο. Ως συνέπεια αυτής της τρομερής εποχής της πληροφορίας, το να παραμένει κανείς σε άγνοια είναι επιλογή...»

Αυτή είναι η εκκίνηση του «Heal» (εκδόσεις Πεδίο / μετάφραση Χαριτωμένη Βόντα) μέσα από τα λόγια του δρ. Τζο Ντισπένζα, συγγραφέα του μπεστ σέλερ των New York Times «You are the placebo: Making your mind matter». 

Το εξώφυλλο του βιβλίου «Heal»

Τι είναι το «Heal»

Βασισμένο στο ομώνυμο ντοκιμαντέρ, το «Heal», μέσα από τις 215 σελίδες του μας οδηγεί σε ένα ταξίδι μέσω του οποίου μαθαίνουμε πώς οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις και τα συναισθήματά μας έχουν άμεσο και βαθύ αντίκτυπο στην υγεία μας αλλά και στη δυνατότητά μας να θεραπευτούμε. Συνδυάζοντας επιστημονικές έρευνες αιχμής, τη σοφία πανάρχαιων ιατρικών πρακτικών και μαρτυρίες από ειδικούς όπως οι Μαριάν Γουίλιαμσον, Μπρους Λίπτον, Ντιπάκ Τσόπρα, Τζο Ντισπένζα, Μπέρνι Σίγκελ, Ανίτα Μουρτζάνι, το βιβλίο της Κέλι Νούναν Γκόρες μας καλεί να ανακαλύψουμε ότι έχουμε πολύ μεγαλύτερο έλεγχο στην υγεία και στη ζωή μας από ό,τι έχουμε μάθει να πιστεύουμε. 

«Είστε οι αρχιτέκτονες της δικής σας ίασης»

Οπως αναφέρεται εκεί, μεταξύ άλλων, ότι «για να θεραπευθείτε από χρόνιες παθήσεις απαιτείται αλλαγή στον τρόπο ζωής. Το να πάρετε απλώς ένα φάρμακο ή μια χούφτα φάρμακα για να μετριάσετε τα συμπτώματα της αρρώστειας, δεν σας θεραπεύει. Αν θέλετε πραγματικά να θερεπευθείτε πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε, ενεργείτε κι αισθάνεσθε...»

Κι ακόμα: «Το 90% των ασθενειών που οδηγούν τον άνθρωπο στο γιατρό σχετίζεται με το άγχος... Οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις και τα συναισθήματά μας έχουν εξαιρετικά ισχυρό αντίκτυπο στην σωματική μας υγεία... Πρέπει να πάρουμε την υγεία στα χέρια μας, να αναζητήσουμε τρόπους να αξιοποιήσουμε τη σύνδεση μυαλού / σώματος και να ενεργοποιήσουμε τον ισχυρό θεραπευτή που όλοι κρύβουμε μέσα μας». 

Η συγγραφέας σημειώνει επίσης: «Αυτό το βιβλίο είναι αφιερωμένο σε εσάς, τους αναγνώστες, σε όποιο σημείο του θεραπευτικού σας ταξιδιού κι αν βρίσκεστε. Είθε να συμβάλει ώστε να ξυπνήσει ο ισχυρός θεραπευτής που βρίσκεται μέσα σας και να σας στηρίξει στον δρόμο της επιστροφής σας στην άκρα υγεία». 

Είπαν για το «Heal»

«Ένα βιβλίο-σταθμός για το ταξίδι μας προς την ευεξία».

—Μαρία Μενούνος, Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος και ηθοποιός

«Μια συγκλονιστική εξερεύνηση στις ασυνείδητες θεραπευτικές δυνατότητες».

—Δρ Χαμπίμπ Σαντέγκι, γιατρός, μελλοντολόγος και συγγραφέας του βιβλίου The Clarity Cleanse

«Το Heal θα διευρύνει τους ορίζοντές σας…»

—Αλεχάντρο Γιουνγκέρ, γιατρός, συγγραφέας του best seller των New York Times, Clean

 Ποια είναι η Κέλι Νούναν Γκόρες

Η Κέλι Νούναν Γκόρες εργάζεται είκοσι χρόνια στον χώρο της ψυχαγωγίας. Το 2012 πέρασε στο πεδίο της συγγραφής, της σκηνοθεσίας και της παραγωγής και ίδρυσε την εταιρεία Elevative Enter-tainment, με την πρόθεση να δημιουργεί υλικό το οποίο ενημερώνει, εμπνέει και ενδυναμώνει το κοινό. Θεωρεί το «Heal» έργο ζωής και το μεγαλύτερο πάθος της. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.