Header Ads

Κάλεσμα Τουρκίας στον μουσουλμανικό κόσμο για ξεκάθαρη στάση υπέρ των Παλαιστινίων

Οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να επιδείξουν ξεκάθαρη και κοινή στάση στη σύγκρουση μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ, δήλωσε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, επικρίνοντας τις παγκόσμιες δυνάμεις που καταδικάζουν τη βία χωρίς να αναλαμβάνουν δράση.

«Αυτό που επιθυμούμε είναι η λήψη ενεργών μέτρων», τόνισε ο Οκτάι μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την πρωινή προσευχή με την ευκαιρία του τέλους του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

«Λαμβάνονται συνεχώς αποφάσεις στον ΟΗΕ, γίνονται καταδίκες. Ομως δυστυχώς δεν επιτυγχάνεται κανένα αποτέλεσμα, διότι δεν υιοθετείται μια ξεκάθαρη στάση», επεσήμανε.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει καταδικάσει επανειλημμένα την κατοχή της Δυτικής Οχθης από το Ισραήλ και τον τρόπο που το εβραϊκό κράτος αντιμετωπίζει τους Παλαιστίνιους, δήλωσε το Σάββατο ότι το Ισραήλ είναι ένα «τρομοκρατικό κράτος», αφού η ισραηλινή αστυνομία πυροβόλησε με πλαστικές σφαίρες και έριξε βομβίδες κρότου εναντίον Παλαιστίνιων διαδηλωτών στο τέμενος αλ Ακσα της Ιερουσαλήμ.

Ο Οκτάι από την πλευρά του υπογράμμισε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν καθήκον να δράσουν. «Οποιος δεν επιδεικνύει ξεκάθαρη στάση ενάντια σε αυτό, είναι συνεργός σε αυτό το βασανιστήριο», κατήγγειλε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

(με πληροφορίες από Reuters)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.