Header Ads

Η δουλειά των ονείρων μας: Ψάχνουν βοηθό σε ένα μαγευτικό κάστρο στην Κορνουάλη

Πώς θα σας φαινόταν να ζούσατε σε ένα κάστρο του 1135 στην καταπράσινη νησίδα Σεντ Μάικλ στην Κορνουάλη; Αν σας αρέσει να βλέπετε τη θάλασσα κάθε μέρα τότε σας έχουμε μια μοναδική ευκαιρία για εργασία.

Το ιστορικό κάστρο του Σεντ Μάικλ, στα ανοικτά των ακτών της Κορνουάλης, αναζητά άτομο για τη διοίκηση του κάστρου.

Στις «υποχρεώσεις» της θέσης είναι να μένει στο κάστρο για τουλάχιστον πέντε βραδιές την εβδομάδα και να βοηθάει στα καθήκοντα συντήρησης.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν αίτηση όσοι έχουν προβλήματα με τη ναυτία. Γιατί τις περισσότερες φορές, ανάλογα με την παλίρροια, ο μόνος τρόπος για να πάει κάποιος στο κάστρο είναι με βάρκα ή με το φέρι.  

Ο Ντάνκαν Μέρντοχ που εργάζεται στο κάστρο λέε: «Το καλύτερο πράγμα από τη ζωή εδώ είναι ότι θα έχετε θέα θάλασσα από κάθε παράθυρο. Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορείς να παραγγείλεις πίτσα και να έρθεις την πόρτα σου. 

Το νησί διευθύνεται από κοινού από το National Trust και το St Aubyn Estates - και η οικογένεια ζει στο κάστρο.

Το κάστρο χρονολογείται το 1135 όταν εκτιμάται ότι άρχισε η κατασκευή του. Βρίσκεται 500 μέτρα ανοιχτά της ακτής και είναι προσβάσιμο με φέρι μποτ όταν έχει παλίρροια. Η μόνη χερσαία διαδρομή μεταξύ του νησιού και της ηπειρωτικής χώρας είναι ένας υπερυψωμένος δρόμος, που φαίνεται μόνο όταν δεν έχει παλίρροια.

Το νησί πήρε το όνομά του από τον Άγιο Μιχαήλ που υποτίθεται ότι εμφανίστηκε σε μια ομάδα ψαράδων το 495 μ.Χ.

Τα παλαιότερα κτίρια της περιοχής χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα, όταν ιδρύθηκε εκεί ένα μοναστήρι από Βενεδικτίνους.

Πηγή: BBC

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.