Header Ads

Τουρκία: Διαφημιστικό σποτ για τον τουρισμό καταργήθηκε μετά από έντονες αντιδράσεις

Φωτο αρχείου

Ένα βίντεο που προωθεί τον τουρισμό στην Τουρκία εν μέσω της πανδημίας προκάλεσε αναστάτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς έδειχνε υπαλλήλους του τουρισμού να φορούν μάσκες με την ένδειξη: «Απολαύστε (την Τουρκία), είμαι εμβολιασμένος».

Το βίντεο δημοσιεύθηκε στα αγγλικά την Πέμπτη στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του επίσημου ταξιδιωτικού οδηγού Go Turkiye που συνδέεται με το υπουργείο Τουρισμού της χώρας και καταργήθηκε αργότερα εκείνη την ημέρα χωρίς εξήγηση. Στόχος του ήταν να προωθήσει τα ταξίδια στην Τουρκία ως «ασφαλή προορισμό» για τους τουρίστες.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι επικριτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσαν ότι το διαφημιστικό βίντεο ήταν προσβολή για τους Τούρκους. Ένα hashtag που καλούσε τον υπουργό τουρισμού να παραιτηθεί ήταν δημοφιλές στο Twitter την Παρασκευή. Οι χρήστες παρομοίασαν τις μάσκες με το μαρκάρισμα των βοοειδών και ερμήνευσαν το μήνυμα της διαφήμισης ως Τούρκοι υποχείρια τουριστών.

«Αποστειρωμένα θέρετρα και εμβολιασμένο προσωπικό! Το ονομάζουμε διπλή ασφάλεια για τον τουρισμό. Οι καλεσμένοι μας το αποκαλούν ηρεμία», ακουγόταν στο βίντεο.

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό έχουν προτεραιότητα να λάβουν τους εμβολιασμούς τους και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας υποσχέθηκε ότι «θα εμβολιάσουμε όλους τους ανθρώπους που μπορεί να δουν οι τουρίστες μέχρι τα τέλη Μαΐου». Πολλοί άνθρωποι περιμένουν τη σειρά τους. Περίπου το 12,8% από τον πληθυσμό των σχεδόν 84 εκατομμυρίων της Τουρκίας έχει εμβολιαστεί πλήρως χρησιμοποιώντας το εμβόλιο Sinovac της Κίνας ή το Pfizer-BioNTech.

Η Τουρκία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε πλήρες λοκντάουν και η κυβέρνηση διέταξε τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι και τις επιχειρήσεις να κλείσουν εν μέσω τεράστιας αύξησης των κρουσμάτων. 

Από τις 17 Μαΐου, η Τουρκία καταργεί την απαίτηση να παρουσιάζουν οι τουρίστες αρνητικό τεστ COVID-19, για όσους φθάνουν στην Τουρκία από το Χονγκ Κονγκ, την Κίνα, το Βιετνάμ, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, το Ισραήλ, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Λετονία, το Λουξεμβούργο, την Ουκρανία και την Εσθονία. Η Τουρκία απαιτεί υποχρεωτική καραντίνα για άτομα που επισκέφτηκαν την Ινδία, την Βραζιλία ή τη Νότια Αφρική, αλλά οι υπόλοιποι ταξιδιώτες μπορούν να ξεκινήσουν τις διακοπές τους αμέσως.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.