Header Ads

Ερντογάν ο «προστάτης»

Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ευρώπη για Ισλαμοφοβία και δε δίστασε να απειλήσει τη Γαλλία μιλώντας για «γκιλοτίνα εναντίον της γαλλικής δημοκρατίας»

«Ο ιός της ισλαμοφοβίας, που είναι εξίσου επικίνδυνος με τον κορονοϊό, εξαπλώνεται γρήγορα, ειδικά στις ευρωπαϊκές χώρες», είπε στις 12/5/2021 ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην Άγκυρα με αφορμή την έναρξη της γιορτής του μπαϊραμιού. 

Λέγοντας πως περίπου 35 εκατομμύρια μουσουλμάνοι ζουν στην Ευρώπη - συμπεριλαμβανομένων περίπου 6 εκατομμυρίων που έχουν ρίζες στην Τουρκία - είπε ότι η ήπειρος «μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε μια υπαίθρια φυλακή για τους αδελφούς και τις αδελφές μας». 

Μάλιστα έφερε πάλι το ρόλο της Τουρκίας στο προσκήνιο, ένα ρόλο προστάτη των απανταχού μουσουλμάνων λέγοντας ότι η χώρα του είναι εκείνη που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και φροντίζει για την αποκρυπτογράφηση περιστατικών βίας και διακρίσεων εναντίον μουσουλμάνων, καθώς και την άνοδο των ισλαμοφοβικών πολιτικών και κομμάτων. 

Ένα ρόλο που διεκδικεί στο όνομα του οθωμανικού παρελθόντος και προσπαθεί να επιτυχεί με διάφορους τρόπους, όπως η απαίτηση για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης και η μετατροπή της Αγίας του Θεού Σοφίας σε τζαμί. 

Μάλιστα δεν δίστασε για ακόμη μια φορά να ρίξει τα βέλη του στη Γαλλία αναφέροντας ότιτο νομοσχέδιο αντιμετώπισης του εξτρεμιστικού Ισλάμ, δεν έχει σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία. 

Πρόσθεσε μάλιστα πως αν τελικά εφαρμοστεί θα αποτελέσει «γκιλοτίνα εναντίον της γαλλικής δημοκρατίας»,καθώς είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει «αναταραχή σε εκατομμύρια Τούρκων και μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη»(συνήθως όταν ο Τούρκος πρόεδρος κάνει τέτοιες δηλώσεις, μοιάζουν περισσότερο με απειλές προειδοποιήσεις, παρά με εκτιμήσεις).

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.