Header Ads

Φλόριντα: Αγόρασε Λαμποργκίνι ύψους 4 εκατ. δολαρίων με επιδότηση για τον κορονοϊό

Ένας άντρας από την Φλόριντα καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση αφού εξαπάτησε το κράτος.

Πιο συγκεκριμένα ο Ντέιβιντ Τάιλερ Χάινς, 29 ετών, καταχράστηκε ομοσπονδιακά δάνεια ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων δολάριων, που προορίζονταν για μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, ξοδεύοντας τα σε προσωπικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένης μιας Λαμποργκίνι.

O Ντέιβιντ Χάινς έκανε αίτηση για 13,5 εκατομμύρια δολάρια (11 εκατ. ευρώ) σε δάνεια του Προγράμματος Προστασίας «Paycheck» χρησιμοποιώντας ψευδείς και δόλιες φόρμες της εφορίας, στις αρχές του προηγούμενου έτους.Εξασφάλισε με επιτυχία 3,9 εκατομμύρια δολάρια ( 3.2 εκατ. ευρώ) από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και μέσα σε λίγες ημέρες άρχισε να ξοδεύει τα χρήματα για προσωπικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένου μιας Λαμποργκίνι Ουρακάν του 2020 αξίας 318.000 δολαρίων (263.000 ευρώ).

Τα χρήματα πήγαν επίσης σε ιστότοπους γνωριμιών, κοσμήματα και διαμονές σε πανάκριβα τουριστικά θέρετρα της Φλοριντα. Δύο πληρωμές συνολικού ύψους 30.000 δολαρίων (25 .000 ευρώ) ήταν δηλωμένα ως έξοδα για την «μητέρα» του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η αγορά του πανάκριβου σπορ αυτοκινήτου, ανακαλύφθηκε από τις αρχές όταν ο Ντέιβιντ Χάινς τον Ιούλιο, ενεπλάκη σε τροχαίο και στην συνέχεια εξαφανίστηκε.

Τελικά τόσο τα χρήματα, 3.4 εκατομμύρια δολάρια (2.8 εκατ ευρώ), όσο και η Λαμποργκίνι κατασχέθηκαν μετά από ενδελεχή έρευνα που έγινε.

Να σημειωθεί ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό απάτης με δάνεια του Προγράμματος Προστασίας «Paycheck», αφού στην Καλιφόρνια την Παρασκευή, 7 Μαΐου, ένας ακόμα άνδρας συνελήφθη αφού εξαπάτησε - καταχράστηκε πέντε εκατομμύρια δολάρια σε αγορές τριών πανάκριβων αυτοκινήτων, μάρκας Μπέντλεϊ, Φεράρι και Λαμποργκίνι.

Στο σύνολο τους εκρεμούν 173 ανάλογες υποθέσεις με 242 κατηγορούμενους που φτάνουν τα 446.8 εκατομμύρια δολάρια (370 εκατ. ευρώ).

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.