Header Ads

Οι ΗΠΑ ανοίγουν σινεμά, Disneyland και θεματικά πάρκα, αλλά ίσως βιάζονται

Οι κινηματογράφοιστην Νέα Υόρκητων ΗΠΑάνοιξαν με μέγιστη χωρητικότητα στο 25% και όχι με περισσότερα από 50 άτομα ανά προβολή, ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτείας που δόθηκαν τον Φεβρουάριο από τον κυβερνήτη Αντριου Κουόμο.

«Είναι υπέροχο. Αισθάνομαι πολύ καλά», είπε ένας κάτοικος της Νέας Υόρκης, ο Αλεξ. «Μόλις διάβασα ότι άνοιξαν, αγόρασα ένα εισιτήριο κυριολεκτικά μέσα σε 10 λεπτά»

Οι θεατές πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης ενώ ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν απολυμαντικά μαντηλάκια και αντισηπτικά, τα οποία τοποθετούνται σε όλα τα σινεμά.

Το άνοιγμα αυτό έρχεται μετά περίπου ένα χρόνο, κατά τον οποίο παρέμεναν κλειστά λόγων του lockdown.

Την ίδια ώρα οι αρχές της Καλιφόρνια άναψαν το «πράσινο φως» για την επιστροφή του κοινού στα γήπεδα του μπέιζμπολ, την Disneyland και άλλα θεματικά πάρκα από την 1η Απριλίου.

Οι νέοι κανόνες για τη δημόσια υγεία επιτρέπουν να ξαναγίνουν ζωντανές συναυλίες σε γήπεδα και αθλητικούς χώρους με περιορισμένη συμμετοχή. 

Σε όλες τις περιπτώσεις, η χωρητικότητα θα είναι περιορισμένη και θα ισχύουν κανόνες ασφαλείας κατά της COVID-19, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Στο Τέξας, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Γκρεγκ Αμποτ, ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι τερματίζει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μασκών από τους κατοίκους και ότι θα επιτρέψει να ανοίξουν εκ νέου όλα τα εμπορικά καταστήματα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ερωτηθείσα για την απόφαση του κυβερνήτη του Τέξας, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι, υπενθύμισε πως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ξεκαθαρίσει πως τα μέτρα συνεχίζουν να είναι απαραίτητα ενώ γιατροί στο Τέξας εξέφρασαν απόγνωση για την ανακοίνωση του κυβερνήτη.

O κορυφαίος επιδημιολόγος της χώρας, Αντονι Φάουτσι, χαρακτήρισε «απερίσκεπτη» αυτή την απόφαση, καλώντας τις αρχές και τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα δημόσια υγείας μέχρι να εμβολιαστεί ένα ικανοποητικό ποσοστό του πληθυσμού.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει μέχρι τώρα 28.894.000 κρούσματακορονοϊού και πάνω από 522.876 νεκρούς.

(με πληροφορίες από Reuters, Associated Press, CNN)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.