Header Ads

Οδηγίες του Αρχηγείου για τους ελέγχους μπερδεύουν τους αστυνομικούς

Περισσότερα προβλήματα φαίνεται πως δημιούργησε, παρά έλυσε, το έγγραφο του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που εστάλη το πρωί της Παρασκευής στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Σε αυτό αναγράφεται το πώς πρέπει να πραγματοποιούν οι ένστολοι τους ελέγχους για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Οι ανώτατοι αξιωματικοί ζητούν από το προσωπικό:

  • Να εξακριβώνει την ορθότητα του τόπου διαμονής του ελεγχόμενου πολίτη, ανατρέχοντας σε προγενέστερα μηνύματα στο κινητό τηλέφωνό του. Να βλέπει, δηλαδή, εάν σε όλα έχει την ίδια διεύθυνση.

  • Να επικοινωνούν με τη δημόσια υπηρεσία, την τράπεζα, τον ιατρό ή τον φαρμακοποιό, που ο πολίτης ισχυρίζεται ότι μεταβαίνει, εάν δεν έχει μαζί του άλλο αποδεικτικό στοιχείο.

  • Να βεβαιώνουν πρόστιμο σε όποιον πολίτη έχει επιλέξει τον κωδικό της προσωπικής άσκησης και τον συναντούν σε μέσο μεταφοράς, καθώς η επιλογή «6» ισχύει μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι καλούνται να εφαρμόσουν τις συγκεκριμένες οδηγίες, καταγγέλλουν ότι είναι πιθανό να βρεθούν εκτεθειμένοι, καθώς ο έλεγχος μηνυμάτων ενός πολίτη εμπίπτει στα νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (εάν έχει και προσωπικά μηνύματα στο κινητό τηλέφωνό του), ενώ κανένας υπάλληλος δημόσιας υπηρεσίας ή τράπεζας δεν πρόκειται να δώσει από τηλεφώνου λεπτομέρειες σε κάποιον, μόνο και μόνο επειδή θα δηλώσει αστυνομικός.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.