Header Ads

Φλαμούρι ή Τίλιο: Δείτε γιατί είναι το αγαπημένο ρόφημα του χειμώνα

Το αψέφημα που είναι σε όλους μας γνωστό, έχει κατευναστικές ιδιότητες που καταπολεμούν την αϋπνία και είναι σε θέση να μειώσει τα επίπεδα των ορμονών του στρες, όπως η κορτιζόλη. Επιπλέον βοηθά στην πρόληψη και χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες, ανακουφίζοντας από τον πόνο που σχετίζεται με την ένταση, όπως οι ημικρανίες και οι κράμπες της εμμηνόρροιας.

Το βότανο αυτό ενδείκνυται για όσους έχουν υψηλή πίεση. Προτείνεται επίσης κατά της αρτηριοσκλήρωσης, καθώς έχει την ιδιότητα να επουλώνει τα αγγειακά τοιχώματα.

Η φλούδα του είναι πλούσια σε τανίνη, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και χρησιμοποιείται κατά των ρευματισμών και των αρθριτικών.

Είναι αποτελεσματικό έναντι διαφόρων στελεχών ιών και βακτηρίων και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος ή της γρίπης όπως ο βήχας, ο πονόλαιμος, η βουλωμένη μύτη, η συμφόρηση και ο πυρετός.

Θεωρείται και ως ιδανικό καλλυντικό με πολλές ιδιότητες. Δίνει λάμψη σε ξηρά και ευαίσθητα μαλλιά, δρα κατά των φακίδων, των πανάδων και γενικότερα των λεκέδων του δέρματος, ενώ είναι κατάλληλο και για διχρωμίες.

Το φλαμούρι είναι καλό και για τα μωρά καθώς τα βοηθά να έχουν ήρεμο ύπνο.

Θέλετε και άλλους λόγους για να βάλετε το μαγικό αυτό αψέφημα στην καθημερινότητα σας;

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.